tiistai 5. lokakuuta 2010

Seurakuntavaalit 2010


Mitä tekemistä uskolla ja politiikalla on toistensa kanssa? Voiko olla Vihreä ja toimia seurakunnassa? Pitäisikö kirkko ja valtio erottaa toisistaan? Miten kirkon toiminta rahoitetaan tulevaisuudessa? Mitkä ovat ydintoimintaa, joista ei tulisi karsia? Mitä seurakuntien metsäomistuksille tulisi tehdä? Mitä tarkoittaa se, että "Jyväskylän seurakunta on rohkeasti hengellinen ja reilusti välittävä?"

Olen ehdolla syksyn seurakuntavaaleissa Jyväskylässä. Listana toimii Vihreät Niityt, joka on Vihreän liiton piirissä toimivien seurakunnan jäsenten muodostama valitsijayhdistys. Ehdolle asettuminen oli minulle luontevaa, seurasin koko lapsuuteni ajan äitini toimintaa seurakunnassa erinäisissä luottamustoimissa. Vaikka politiikan raadollisuus sai minut teininä ajattelemaan, että en koskaan halua politiikkaan mukaan lähteä, huomasin parikymppisenä että niin vaan tie vei minutkin toimimaan oikeaksi kokemieni asioiden puolesta.

En ole aikaisemmin ollut ehdolla vaaleissa ja tämä on kaikinpuolin siis uusi ja jännittävä kokemus minulle! Toivon todella pääseväni läpi ja yritän jaksaa tehdä jonkinlaista kampanjaakin sen saavuttamiseksi.

Tulen seuraavan kuukauden aikana kirjoittelemaan enemmän ajatuksistani, siihen asti voit lukea täältä Vihreiden seurakuntavaaliteeseistä.