torstai 16. elokuuta 2012

Uudet alut - Kohti syksyä!

Minulle uusi vuosi alkaa aina syksyllä. Silloin alkaa työt, oppilaat tulee kouluun, on lomailtu pari kuukautta. Oppilaat ostaa uudet vaatteet, reput, penaalit ensimmäistä koulupäivää varten. Kesällä voimia kerätessä ja asioita kokiessa on myös miettinyt millaista elämän haluaa olevan, mihin haluaa panostaa, mitä jättää vähemmälle.Kesäloma oli ihana. Siihen kuului oleskelua maalla, huvipuistoja, vaellusta Englannissa, paastoa, lojumista, saaristoa, puistoja, rantoja, pyöräilyä, marjoja ja sieniä, uintia. Lisäksi siihen kuului yksi uusi asunto, muutto, sisustusta ja sen suunnittelua. Ikea-huonekalujen kokoamista, piuhojen paikoilleen tunkemista, rautakaupassa asiointia, pihakeinussa istumista, haaveilua.

Loman loppuvaiheissa kyllä jo kaipailin takaisin töihin. Kaipasin arjen rytmiä ja rutiineja, lasten päiväkotia, oppilaiden naljailua, tohinaa töissä ja kotona. Kaipasin uutta alkua elämään.

Mistä nyt sitten haaveilen, mihin aion panostaa? Rauhalliseen arkeen. Lasten hyvinvointiin ja omaankin. Vegaaniseen kokkaamiseen. Omaan kotiin. Työhön. Ja hetken tauon jälkeen politiikkaankin vähän aiempaa enemmän. Mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin, minulle, syksy saa tulla!