lauantai 8. syyskuuta 2012

Vaalikampanjan suunnittelua

Kunnallisvaalikampanjan suunnittelu on pikkuhiljaa alkanut. Venytin ehdollelähtemispäätöstäni niin pitkään, että nyt on täytynyt nopealla aikataululla tehdä asioita ja päätöksiä, mitä tulee tekemään. Kampanjani tulee olemaan pienimuotoinen. En laita paljon rahaa lehtimainoksiin, enkä myöskään kovin usein pääse telttailemaan ja katukampanjoimaan. Kävin tänään vaalikuvassa, saas nähdä mitä siitä tuli!

Vaalipäivä osuu harmillisesti syyslomani sunnuntaille, joten viimeisen viikon olen lähes kokonaan poissa maisemista. Vaalikoneita en ole vielä edes ajatellut. Monta pientä ja isompaa juttua on mielen päällä.

Sosiaalinen media on luonnollinen osa kampanjaa. Tein kuitenkin päätöksen etten aio luoda erillistä poliittista profiilia/sivustoa. Mikäli haluat seurata minua facebookissa, voit tilata päivitykseni täältä. Pyrin vaihtelemaan päivitysten julkisuusasetuksia niin, että tylsät horinat näkyvät vain kavereille ja poliittiset keskustelut ovat kaikille julkisia. Mikäli osallistut keskusteluun, kannattaa tarkistaa mikä keskustelun asetus on, jotta tiedät miten laajalle yleisölle kommenttisi näkyy.

Minulle tärkeää kampanjoinnissa on myös se, ettei se sisällä kiusaamista. Olen lukenut facebookissa kommentteja joissa ollaan jo nyt väsyneitä vaaleihin, ollaan väsyneitä siihen, että ihmisiä pilkataan heidän sanomien asioiden tai tekojen takia. Väsyneitä siihen, että kaikki tiedetään paremmin. Toivon itse, että asioista keskustellessa pysytään asioissa menemättä henkilökohtaisuuksiin. En ole kovin hyvä tappelija.

En ole koskaan oikein hallinnut sellaista ironianlajia, jossa naureskellaan ja hauskuutetaan muita jonkun toisen kustannuksella. Jollain tapaa se ei minusta kovinkaan paljon eroa koulukiusaamisesta. Yritä siinä sitten nuorille kertoa, että kaikki jotenkin muuttuisi paremmaksi, kun aikuiset ihmiset käyttäytyy vielä huonommin. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö epäkohtia toisten poliitikkojen tai puolueiden puheissa ja teoissa pitäisi osoittaa. Kyse on enemmän tavasta jolla sen tekee.

Mukavaa kampanja-aikaa kaikille tasapuolisesti!