sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kohti kunnallisvaaleja 2012

 

Kyllä. Olen ehdolla syksyn kunnallisvaaleissa.

Kunta: Tuusula

Puolue: Vihreät.

Miksi? Tätä täytyy kelata hieman kauempaa.

Eduskuntavaalien jälkeen päätin ottaa etäisyyttä puoluepolitiikkaan. Olin väsynyt, en tiennyt enää mitä mieltä olin mistään, en tiennyt kuka tai missä olen ja mitä haluaisin tehdä. Näistä lähtökohdista olin myös tiukasti sitä mieltä että en tule lähtemään ehdolle syksyn kunnallisvaaleissa. Muutin Jokelaan 2011 kesäkuussa, eikä Tuusula ollut minulle tuttu paikka ennestään. Kunnallispolitiikka ei ole tuntunut omimmalta lajilta muutenkaan ja etenkin Tuusulassa se on jotain, mikä tapahtuu jossain Hyrylässä, sinne ei pääse junalla, ei oikein edes bussilla. Se on todella kaukana, sekä fyysisesti että henkisesti.

Eduskuntavaalien aikaan olin mukana Uusi puolue-projektissa, jonka tavoitteena oli tehdä Vihreistä radikaalisti avoin puolue.  Jo tuolloin olin sitä mieltä, että on todella tärkeää että jokainen ihminen pääsee vaikuttamaan asioihin, pääsee mukaan päätöksentekoon. On tärkeää että päätöksenteko on tämä, tässä ja nyt, eikä jossain kaukana, jonkun paremmintietäväistön käsissä.

Huolimatta tästä, sorrun jatkuvasti itse tällaiseen elitistiseen ajatteluun muiden päättäjien paremmuudesta siinä, että ajattelen etten itse siihen pysty. Että en tiedä tarpeeksi. En omaa riittävästi asiantuntemusta. Minulla ei ole riittävän paksua nahkaa. Itken liian herkästi. Otan asiat liian vakavasti.

Puoluepoliittisesta pakoilustani huolimatta lähdin mukaan toiseen projektiin; Koijärven pesänjakajat -yhteisöblogiin. Koijärveen kirjoittelu on ollut hyväksi paitsi puolueelle, se on tehnyt hyvää myös oman ajatteluni kehittymiselle. Kirjoitukset siinä, sekä niiden aiheuttama keskustelu ja kritiikki on avannut silmäni sille, että loppujen lopuksi kukaan ei tiedä kaikesta sen paremmin kuin minäkään. Ihmisillä on eri vahvuusalueita, erilaisia ammatillisia identiteettejä. Ja loputon määrä erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä siitä miten asiat pitäisi hoitaa.

Minun näkemykseni eivät ole sen huonompia. Haluan oppia lisää politiikasta ja tehdä Tuusulasta entistä paremman paikan kaikille. Haluan kasvattaa nahkani paksummaksi. Näkemyksistäni voit lukea niistä lyhyesti täältä. Kirjoittelen niistä lähiaikoina laajemmin. Tervetuloa mukaan kampanjaan tekemään luonnollisesti ihmisten Tuusulaa!