lauantai 3. marraskuuta 2012

Kohti valtuustoa

Niin on viikko taas vierähtänyt ja tärkein jäänyt tällä foorumilla sanomatta. Se kuuluu näin: 168 kertaa K I I T O S !


Viikko sitten sunnuntaina tulimme lomanvietosta maalta kotiin lasten kanssa iltapäivällä. Tehtiin ruokaa, pestiin pyykkiä, siivoiltiin, purettiin kamoja. Hätäisesti istutin pilkkopimeässä tulppaanit pihaan kun näytti siltä että alkaa jo olla lunta ja pakkasta. Siellä taisin olla vielä silloinkin kun ennakkoäänten tulokset tuli.

Olin itse löytänyt YLE:n tulospalvelusta vasta puolueen tilanteen Tuusulassa, kun tuli ensimmäinen tekstiviesti: sinähän menet heittämällä läpi, siinä luki. Taisi lasten nukkumaanmenoaikakin siirtyä vähän myöhempään kun jäin päivittämään nettisivua ja toisella silmällä seuraamaan television lähetystä.

Vihreiden vaalitulosten seuranta on aina kamalan jännittävää, kun ensin tilanne näyttää todella heikolta ja sitten mitä pidemmälle ilta ja yö etenee, tulos vaan paranee ja paranee. Näin nytkin. En ollut uskaltanut uskoa että menisin läpi, ennätin panostaa kampanjointiin niin vähän. Olin sanonut itselleni vaan että "sitten neljän vuoden päästä, sitten kyllä teen kunnon kampanjan."

Jännittävää se oli ja ikimuistoista. Kikattelin itsekseni sohvalla nettiä ja televisiota seuraillen. Jännitin myös muiden puolesta. Omat suosikit meni läpi niin Helsingissä kuin Jyväskylässäkin. Vasemmistonuorten upea puheenjohtaja Li Andersson keräsi hirveän määrän ääniä Turussa. Toki jäi harmittamaan ettei meidän tulos Tuusulassa riittänyt toiseen paikkaan, mutta olin niin onnellinen siitä, että saatiin yksi paikka pidettyä eikä äänimäärä tippunut juurikaan edellisistä kunnallisvaaleista, niin koin että tässä poliittisessa tilanteessa se on todella hyvin.

Alkuviikko meni sitten vielä onnittelujen huumassa. Kuvassa olevat ruusut lähetti perhe työpaikalle. Työkaverit, naapurit, päiväkodin työntekijät onnitteli. Viikon käännyttyä loppupuolelle on alkanut orientaatio uuteen valtuustoon. Lautakuntapaikkojen mietintä. Vihreiden toiminnan pohdinta. Omat ajatukset kunnallispolitiikasta ja sen kehittämisestä, sekä puolueen sisällä että yli puoluerajojen. Paljon on tekemistä, aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen.

Kolme teemaani vaaleissa oli ilmastonmuutos, nuoret ja avoimuus. Nämä teemat on ja pysyy koko neljän vuoden ajan ja sen ylikin. Lupasin ennen vaaleja että mikäli minut valitaan kuuntelen kuntalaisia ja keskustelen avoimesti päätöstenteosta. Nämä lupaukset aion pitää. Lupaattehan te, että ette jätä yksin puurtamaan?