maanantai 28. tammikuuta 2013

Valtuustoblogi 1/2013: Luottamushenkilövalinnat

Ensimmäinen valtuustonkokous on takana. Lukuunottamatta pientä hämmennystä kun tajusin aloitteiden käsittelyssä etten tiedä miten äänestäminen tapahtuu, kaikki sujui hyvin. Ja sujui se äänestäminenkin, kun vaan katsoi muilta mallia, että jaa vai ei.. no ei sentään.

Ensimmäisessä kokouksessa siis lähinnä nimitettiin luottamushenkilöt. Alkuun pari kokoamaa pidetyistä puheista, lopussa Vihreiden luottamuspaikat Tuusulassa.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin TuPun Tuija Reinikainen. Tuija nosti puheessaan esiin valtuustokauden suurimmaksi haasteeksi kuntarakenteen muutoksen: kuntarakennelain muutoksen, mahdolliset kuntaliitokset ja metropolihallinnon ongelmat. Tuli taas todettua se mikä ennenkin, jos kumppaneita haetaan on Kerava ja Järvenpää siihen todennäköisimmät kaverit.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kokoomuksen Sanna Kervinen joka luonnollisesti puhui taloudellisesta taantumasta, tiukasta talouskurista, vastuullisesta menojen leikkauksesta ja tulojen kasvattamisesta. Hän puhui myös avoimuuden tärkeydestä ja siitä miten

vaikka hallituksen kokoukset ovatkin suljettujen ovien takana, on ovet vertauskuvallisesti auki kaikille, sekä valtuutetuille, yhdistyksille, että kaikille kuntalaisille.

Radikaalia avoimuutta a'la Kokoomus. Avoimuutta suljettujen ovien takana.

Merkittävänä kehityksenä mainittakoon että Kasvatus- ja koulutuslautakunnan tuore puheenjohtaja lupasi, että Nuorisovaltuuston edustaja on tervetullut tästä lähtien myös Kasko-lautakunnan kokouksiin. Tätä onkin toivottu hartaasti!

Kuriositeettina kerrottakoon, että ensimmäisessä kokouksessa kuultiin myös ainakin kaksi "ajatelkaa lapsia!"-puheenvuoroa ja että en ollut tajunnut, että valtuutetuille on tarjolla ennen kokousta kahvia, teetä ja jotain syötävää, ennenkuin emäntä kävi erikseen kertomasta kokoustarjoiluista kokouksen puolivälissä. Tästä se lähtee!

Vihreiden luottamuspaikat:

Kunnanhallitus:
Varajäsen: Eeva-Liisa Nieminen

Nuorisolautakunta:
Puheenjohtaja: Ilona Toivanen
Varajäsen: Heidi Grundström

Sosiaali- ja terveyslautakunta:
Heidi Grundström
Vara: Mika Kolehmainen

Sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaosto:
Heidi Grundström
Vara: Mika Kolehmainen

Kulttuurilautakunta:
Eeva-Liisa Nieminen
Vara: Jari Hämäläinen

Tarkastuslautakunta:
Outi Huusko
Vara: Ilpo Isoluoma

Keskusvaalilautakunta:
Vara: Leila Sonkkanen