keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Lautakuntablogi 1/2013

Lähde: Pedagogian ylioppilaat ryEnsimmäinen kokous on nyt sitten nuijittu. Nuorisolautakunnan kokoonpano vaikuttaa hyvältä: kaikki ovat uusia ja todella motivoituneita tekemään töitä Tuusulan nuorten asioiden parissa ja kehittämiseksi. Kokous oli keskusteleva ja hyvähenkinen. Myös nuorisovaltuuston edustaja oli mukana kokouksessa. Tuli sellainen olo, että tässä porukassa on hyvä olla.

Kokouksessa käytiin läpi viime vuoden toimintakertomus, sovittiin tämän vuoden kokousajat ja käytänteet ja keskusteltiin hieman tulevaisuudesta.

Toimintakertomus hyväksyttiin ja keskusteltiin hieman tavoitteiden toteutumisesta. Metsäpirtin hinnoittelu ja sen päivittämistarpeet herätti paljon keskustelua ja päätimme seuraavassa kokouksessa pohtia työryhmän perustamista tämän asian tiimoille.

Paljon puhututti myös jatkuvat säästötavoitteet mitä joka sektorille on ja mitä se tarkoittaa nuorisotyön kannalta. Keskustelussa nousi esiin tilojen käytön parempi kartoitus ja analyysi sen pohjalta: kannattaako kaikkia tiloja pitää auki. Mietinnässä on myös nuorisotyön kehittäminen enemmän kohdennettuun kerhotyyppiseen toimintaan avoimen "tila-ajan" sijasta. Myös kouluyhteistyö tulee olemaan nuorisotakuunkin takia tärkeä osa tämän valtuustokauden nuorisotyön kehittämistä.Tässä vaiheessa toki keskustelu oli lähinnä ideoiden heittelyä varsinaisen suunnittelun tai päätösten tekemisen sijaan.

Päätimme pitää kokoukset vuorotellen eri nuorisotiloilla ja mikä minulle tärkeintä: pääsääntöisesti avoimina. Tästä johtuen sain myös luvan kirjoittaa tähän blogiin avoimesti lautakunnassa käytyjä keskusteluja. Sihteerin mukaan myös keskustelupöytäkirjaa on mahdollista pitää puheenjohtajan toiveiden mukaisesti.

Tervetuloa siis kaikki Tuusulalaiset seuraamaan nuorisolautakunnan kokouksia, seuraavan kerran olemme Jokelan Monarilla 21.3. Tästä on hyvä jatkaa!