torstai 14. maaliskuuta 2013

Kuntauudistus etenee - Tuusula etsii aktiivisesti kumppaneita

Tiistaina istuin kuntauudistustoimikunnan kokouksessa, jossa kaikki valtuustoryhmät oli edustettuina ja käytiin hyvää keskustelua kuntauudistuksen tilanteesta ja omien ryhmiemme näkemyksistä asian suhteen. Kokouksen pohjalta oli laadittu seuraava tiedote:


Tuusulan kuntauudistustoimikunta torjuu Vantaan, mutta tutkii laajaa keski-uusmaalaista selvitysaluetta

13.03.2013 klo 09.55
Tuusulan kuntauudistustoimikunta on ottanut aktiivisen ja neuvottelevan otteen Keski-Uudenmaan kuntien kanssa. Tuusula odottaa kiinnostuneena SOTE-järjestämismallin julkistamista. Kunta toivoo, että Keski-Uudellamaalla syntyisi  mahdollisimman yksituumainen lausunto metropoliselvittäjien raportista alueella käytävien keskustelujen perusteella.
Tuusulan kuntauudistustoimikunta keskusteli eilisessä, 12.3. kokouksessaan laajasti metropoliselvittäjien raportista ja esityksistä, sekä Tuusulan tavoitteista jatkotyössä. Tuusula ei näe mitään kuntajakoselvitystarpeita Vantaan kanssa ja osakuntaliitosajatuksetkin torjutaan. Sen sijaan Tuusula haluaa käydä Keski-Uudenmaan kuntien kanssa keskustelua laajasta selvitysalueesta, joka voisi käsittää Hyvinkään sairaanhoitoalueen lisättynä Keravalla ja Pornaisilla.
Ensi viikolla keskustelua käydään Keravan, Sipoon, Pornaisten ja Järvenpään kanssa, ja myöhemmin keskustelupöytään kutsutaan myös Hyvinkää, Nurmijärvi ja Mäntsälä. Ensi tiistaina 19.3. julkistettavaa SOTE-järjestämismallia odotetaan kiinnostuneina, ja ensi viikon keskustelut keskittynevät paljolti juuri sen analysointiin.
Tuusula, kuten muutkin alueen kunnat, valmistelee kantaansa metropoliselvittäjien raportista annettavaa lausuntoa varten, joka tulee antaa 22.5. mennessä. Tuusulassa katsotaan, että olisi hyvä, jos Keski-Uudeltamaalta saataisiin aikaiseksi mahdollisimman yksituumainen lausunto.
Lisätietoja:
kunnanhallituksen ja kuntauudistustoimikunnan puheenjohtaja, Sanna Kervinen, p. 040 588 3416
kunnanjohtaja, Hannu Joensivu p. 040 3314 3001