maanantai 4. maaliskuuta 2013

Valtuustoaloite: Graffitiseinä Jokelan skeittipuistoon

Valtuustoaloite 4.3.2013: Sari Heiskanen ja Ilona Toivanen


Graffititaidetta Jokelan asematunnelissa


Eri puolille Suomea (esimerkiksi Helsinkiin, Kirkkonummelle, Rovaniemelle jne.) on viime vuosina rakennettu joko pysyviä tai tilapäisiä graffitiseiniä. Graffitiseinät ovat olleet suosittuja: ne ovat olleet kovassa käytössä ja vähentäneet ei-toivottuja graffitteja muualla kaupunkikuvassa.

Esitämme, että Jokelan skeittipuiston ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan pysyvä graffitiseinä. Jokelan skeittipuisto kerää nuoria pääkaupunkiseudulta aina Tampereelle asti ja on tärkeä osa nuorten vapaa-aikaa. Graffitiseinä sopii kokonaisuuteen maisemallisesti hyvin, eikä sen sijoittamisessa pitäisi ilmetä isoja ongelmia. Graffitiseinä ei myöskään aiheuta merkittäviä taloudellisia kustannuksia.

Lisäksi esitämme että Tuusula selvittää  muiden katutaiteeseen soveltuvien paikkojen käyttöönottomahdollisuuksia sekä mahdollisuutta käyttää tilapäisten rakennustyömaa-alueiden suoja-aitoja ja/tai meluaitoja luvallisten graffitiseinien sijaintipaikkana. Tällaisten paikkojen tulisi olla alueilla joissa nuoret liikkuvat ja viettää aikaansa muutenkin luontevasti.

Eri puolilla on puhuttu kulttuurin merkityksestä Tuusulassa ja peräänkuulutettu etenkin nuorille sopivia kulttuuritapahtumia. Graffititaide on nuorten alakulttuuria, ja he tarvitsevat laillisen paikan toteuttaa sitä.  


Tuusulassa 4.3.2013