maanantai 4. maaliskuuta 2013

Valtuustoblogi 2/2013: Kuntarakennelakia ja graffitiseinää

Tänään oli ylimääräinen valtuuston kokous jossa hyväksyimme lausunnon kuntarakennelakiluonnokseen. Lausunnossa merkittävintä oli myönteinen kanta uudistukseen ja yksiselitteisen kielteinen kanta pakko-osakuntaliitoksiin. Tärkeää oli myös valtuuston kokouksessa hyväksytty ponsi jonka mukaan Tuusulan kunta aloittaa aktiivisesti neuvottelut naapurikuumakuntien kanssa ja nimeää viralliset neuvottelijat jotka osallistuvat mahdollisimman paljon erilaisiin sekä virallisiin että epävirallisiin neuvotteluihin ja keskustelutilaisuuksiin. Näin pystytään varmistamaan että tietoa neuvotteluista on laajemmalla porukalla kun vain kunnanjohtajalla ja hallituksen puheenjohtajalla.

Kävimme vain lyhyesti tässä yhteydessä keskustelua kuntaliitoksista, koska lakiluonnos on osa laajempaa kokonaisuutta, joten keskustelua käydään pitkin matkaa sekä valtuuston kokouksissa että erillisessä toimikunnassa joka sitä varten perustettiin ja jossa on kaikki valtuustoryhmien puheenjohtajat, minäkin siis.

Keskustelua sen sijaan herätti paljon aloitteet ja niihin tulleet vastaukset: Syrjäytymisneuvoston perustamista koskevan aloitteen yhteydessä, tein muutosesityksen jotta myös nuorisolautakunta otettaisiin mukaan laatimaan syrjäytymisen ehkäisyohjelmaa. Näin toimitaan ja myös kulttuuri- ja liikuntalautakunta lisättiin porukkaan mukaan. Hyrylän nimi palautettiin vuosien veivaamisen jälkeen Hyryläksi. Kuultiin myös hyvä esittely teknisen toimen Jyrki Kaijalta leikkipuistojen nykytilanteesta ja suunnitelmasta tulevaisuuden suhteen. Olen samaa mieltä siitä että osa leikkipuistoista ei enää ole tarpeellisia, vaan ympärille on tullut uusia alueita ja puistoja jotka riittää lapsiperheille hyvin. Kannatan myös sitä, että tutkitaan viherkäytävien ja kaikille sopivien ulkoilualueiden sijoittamismahdollisuuksia.

Graffititaidetta Jokelan asematunnelissa


Kokouksen lopuksi esiteltiin muutamia valtuustoaloitteita, joista tässä voisin mainita kokoomusryhmän aloitteen paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä, jota kannatan koko sydämestäni, sekä minun ja Sari Heiskasen aloitteen graffitiseinän saamisesta Jokelan skeittipuistoon. Toivottavasti aloitteeseen tartutaan aktiivisesti!