maanantai 18. maaliskuuta 2013

Valtuustoblogi 3/2013: Lyhyestä virsi kaunis

Tämän päivän kokous olikin nopea puolen tunnin pyrähdys. Hyvä välillä näin. Enemmän keskustelussa on edelleen henkilöstösäästöt ja niihinkin liittyen huomenna oleva kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous jossa käsitellään ensi vuoden tuntikehystä. Siellä varmasti onkin luvassa vääntöä!

Alamme myös laatia valtuustosopimusta, jossa on tarkoitus hahmoittaa suuntaviivoja tälle valtuustokaudelle. Vihreät ajatukset ovat tervetulleita.

Tämän päivän kokouksesta voisin nostaa esiin oikeastaan lähinnä sen, että minut valittiin Tuusulan jäsenehdokkaaksi Uudenmaan liiton maakuntavaltuustoon. Mikäli mitään hämminkiä ei enää tule, minut valittaneen siis maakuntavaltuustoon huhtikuussa.

Toiseksi voisin mainita sen, että MTK:n edustaja maanviljelijä Esa Heikkilä kävi kertomassa MTK:n terveisiä kuntapäättäjille ja saimme myös pienen kuntapäättäjän oppaan häneltä. Tuusulassa on 160 aktiivista maatilaa, joista suurin osa on monialayrityksiä.

Kaikista erilaisista (esimerkiksi kaavoitukseen liittyvistä) näkemyksistä huolimatta löydän myös jaettuja ajatuksia "oppaasta", etenkin lähiruokaan, uusiutuvaan lähienergiaan ja lähipalveluihin liittyen. Tykkäsin myös muistilistan toiseksi viimeisestä kohdasta: "Huolehtikaa siitä, että kunnan yhteiskuntatakuun piirissä olevat nuoret voivat työllistyä myös maatiloilla ja muissa maaseudun yrityksissä."