torstai 16. toukokuuta 2013

Nuorisolautakuntablogi 4/2013: Starttipajaa ja avustuksia
Tänään kokoustimme Starttipajalla Riihikalliossa. Jaana Kellosalmi, Laura Lassila, Timo Oinaanoja, Antti Peltola ja Anitta Järvelä esitteli meille sekä Starttipajatoimintaa, että myös yleisemmin kohdennettua nuorisotyötä, johon kuuluu paja, jopoluokat ja muu kouluyhteistyö, etsivä nuorisotyö ja yksilö- ja pienryhmätyöskentely. En tiedä miten nämä muissa kunnissa toimii, mutta Tuusulassa tuntuu toimivan hyvin. Se on tärkeää. Kohdennetusta nuorisotyöstä oli myös laadittu hyvä kattava esite yhteystietoineen joka jaetaan mm. kaikille 9-luokkalaisille. Sain itsekin sellaisen. 
Iloinen Starttipaja-uutinen oli myös se, kun tiistaina kävimme nuorisotyön päällikkö Sami Paanasen ja yksilövalmentaja Antti Peltolan kanssa vastaanottamassa Lammin Säästöpankin 5000 euron lahjoituksen Starttipajan sisustamiseen ja kalustamiseen. Asiasta oli juttu tämän päivän Keski-Uusimaassa.Mutta sitten itse asiaan: Lautakunnan kokous oli nopea ja hyvä: Annoimme lausunnon Tuusulan hyvinvointisuunnitelmaan ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen suunnitelmaan. Jälkimmäiseen emme tehneet lisäyksiä, mutta ensimmäiseen lausuimme edellytyksen, että nuorten osallisuuden ja osallistamisen edistäminen lisätään tavoitteisiin. Kävimme läpi myös strategiaseminaarin tuotoksia muunmuassa lautakuntatyöskentelystä.

Avustusten jaossa ei suurempia yllätyksiä tullut. Yllätyksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että hakemuksia on tullut vuosi vuodelta vähemmän. Pohdimme hieman mistä tämä mahtaa johtua? Onko järjestötoiminta hiipunut niin, ettei avustuksiakaan enää haeta? Oli miten oli, meillä on siis vielä runsaasti mahdollisuuksia jakaa tänä vuonna kohdeavustuksia, koska toiminta-avustuksista jäi vielä rahaa yli. Joten kannattaa viestiä asiaa eteenpäin!

Seuraava kokous pidetään - edelleen avoimena - Kellokosken nuorisotilalla 13.6 klo 17.30, tervetuloa!