torstai 26. syyskuuta 2013

Nuorisotyö 2014 Tuusulassa

Tänään järjestettiin nuoriso- ja liikuntalautakunnan yhteinen talousarvioinfo ensi viikon kokouksia varten.

Nuorisotyön näkökulmasta nostot ensi vuodelle:


 • Kehitetään kirjasto- ja kouluyhteistyötä, siirretään painopiste tilatoiminnasta yhteistyöhön ja verkostoihin.
 • Tiiviimpää yhteistyötä nuoriso- liikunta ja kulttuuritoimen välillä.
 • Tavoitellaan isompaa osaa nuorista toiminnalla (valtakunnallisesti nuorisotyö tavoittaa 20-25% nuorista, Tuusulassa 15%).
 • Luovutaan Mestasta ja Harjulasta (Harjula on jo prosessissa).
 • Graffitiseinä/seiniä tulee (ei vielä tietoa paikoista, nuoriso).
 • Kellokosken skeittiparkki tulee (Liikunta).

Olin varautunut huomattavasti pahempaan. Jos näillä mennään olen varsin onnellinen Tuusulan nuorten puolesta. Henkilöstö ja toiminta säilyy, nuorille järjestetään alueellisesti entistä laadukkaampaa ja monipuolisempaa toimintaa. Starttipajan työ turvataan, nuorisotakuussa on mahdollista päästä hyviinkin tuloksiin jo ensi vuonna ja etsivä nuorisotyö rullaa entistä paremmin kun kouluyhteistyötä kehitetään entisestään. Vielä kun on skeittiparkit ja graffitiseinät kaikissa keskuksissa ja saadaan yhteistyö kirjastojen kanssa sujumaan, niin aika hyvä kokonaisuus alkaa olla käsissä. 

Hyvä on ihmisen kasvaa aikuiseksi täällä!


2 kommenttia:

 1. Miksi juuri Mestasta luovuttaisiin? Mihin nuoret sitten menisivät, kunnantalolle? Helppo varmasti jokelalaisena sanoa, kun asia et kohdistu itseensä. Jos Mesta lähtee tuhoutuu siinä myös monen ihmisen kohtaamis paikka. Syrjäytymis riski ja alkoholin käyttö kasvaa. Lopulta se tulee kunnalle sekä valtiolle kalliiksi. Tätäkö me veronmaksajat haluamme?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tiia! Mestasta luopuminen on suunnitelmassa osa laajempaa kokonaisuutta, mitä tuossa yllä yritin vähän jo avata. Minuun itseeni henkilönä ei kohdistu yhdenkään nuorisotilan lakkautus sinänsä, eli ajattelen asiaa ihan kaikkien Tuusulalaisten nuorten ja kokonaisuuden näkökulmasta.

  Olen edelleen sitä mieltä että jokaisessa kuntakeskuksessa tulee olla tila ja tukikohta jossa on toimintaa nuorille ja josta toimintaa koordinoidaan. En halua nuorten syrjäytyvän enkä alkoholin käytön kasvavan, varmasti senkin huomaa hyvin äkkiä vaikkapa tämän blogin tekstejä lukemalla.

  VastaaPoista