maanantai 30. joulukuuta 2013

2013 Tilinpäätös

Tämä vuosi on ollut vähän sellainen "ennemmin överit kun vajarit"-vuosi. Olen käynyt korkeammalla ja romahtanut syvemmälle kuin ikinä. Todennut helmikuussa stoalaisesti että "pitää nyt vaan hyväksyä, että arki on nyt kamalaa", hämmentynyt äkillisestä keveydestä, hullaantunut keväästä kaikilla aisteilla ja lentänyt läpi hurmoksen ja kesän rauhan vaan romahtaakseni syksyn tullen ymmärtämään että en kaikkeen veny ja että mieleni ei kestä tätä kimpoilua kaikkien näiden rajojen ja reunojen välillä toistuvasti kieppuen uudestaan ja uudestaan.Siis tiivistettynä: 

2013 Elokuva: Tarantino: Django Unchained

2013 Kirja: Suzanne Collins: Nälkäpeli 1-3

2013 Musiikki: Vuokko Hovatta, Ane Brun, Mariska, PMMP, David Guetta - Titanium ft. Sia, Sini Sabotage: Levikset repee

2013 Matkat: Rhodos, Mallorca, Oslo

2013 Kokoukset:  8 Valtuusto, 7 Nuorisolautakunta, 3 Maakuntavaltuusto, 3 KUVES, 6 Kuntauudistustoimikunta + budjettineuvottelut ja muut neuvottelut, iltakoulut, seminaarit, infot ja Tuusulan Vihreiden ja metropolialueen Vihreiden kokoukset.

2013 Ruoka: Vegaani. (Jouluna vähän juustoja). Hyvin on sujunut, eväät töissä ja kaikki, vaikka muuta epäilin. Vähän liian soijapainotteista. Pitää miettiä vähän uudenlaisia ruokia seuraavalle vuodelle.…ja toki kaiken pyörittämiseen ja tähän arkeen on olennaisesti kuulunut ihanat ystävät, työkaverit, oppilaat (entiset ja nykyiset), kamalaa vauhtia kasvavat lapset ja niiden ystävät ja harrastukset: baletit ja teatterit, pieni pintaremontti ja lasten omat huoneet, maalla makoilu ja kaupungilla sekoilu, parit festarit ja parit risteilyt, kävelyt, pyöräilyt, autoilut, junailut, liftaamiset.

Vuosi sitten blogissa lupasin näin:

 On pidettävä parempaa huolta omasta kehosta. On kiinnitettävä huomiota ergonomiaan, työasentoihin, nukkumisolosuhteisiin ja liikkumiseen. Ehkä saan vihdoin hankittua sen salikortin, juokseminen kun ei tukirangan lihaksiston kunnossapitoon tahdo riittää, enkä enää voi ties kuinka monetta vuotta putkeen huijata itseäni että talvijuoksu onnistuisi. Tästä se taas lähtee!Salikortin ostin elokuussa ja aloitin tosi varovasti edelleen kipuilevan selän kanssa treenaamisen. Nyt olen käynyt läpi syksyn salilla ja jumpissa 1-5 kertaa viikossa. On auttanut jaksamaan sekä töitä että politiikkaa ja pääkin on pysynyt paremmassa kunnossa. Voisin siis todeta viime hetkillä toteuttaneeni lupaukseni. Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen tähän vuoteen.

Ensi vuonna aion löytää paremman tasapainon elämäni eri osa-alueiden välille, niin ettei henkilökohtainen elämäni ole jatkuvasti työn, politiikan ja lasten ristitulessa. Sitä miten se tapahtuu, en vielä tiedä.

Sen lisäksi aion vuonna 2014 tietoisesti opetella pitämään puheita. Tätä ei nimittäin välttämättä moni ymmärrä tai tiedä, mutta inhoan, kammoan ja pelkään puheiden pitämistä. En ole koskaan pitänyt esimerkiksi puoluekokouksessa poliittista puheenvuoroa ja valtuustossakin puhuminen ahdistaa joka kerta. Opettajana puhuminen tai ohjeistaminen on ihan eri asia. Siinä ei ole ongelmaa. Joka tapauksessa, minut saa siis kutsua ensi vuonna pitämään puheita, jos haluaa seurata edistystäni ja hieman haparoiva ja änkyttävä puhe kelpaa!