lauantai 14. joulukuuta 2013

Nuorisolautakuntablogi 7/2013: Kiitos tästä vuodesta

Eilen kokoustimme viimeistä kertaa tänä vuonna nuorisolautakunnan kanssa. Lista oli lyhyt, annoimme lausunnon Lahelanpellon kaavaan ja päätimme käytännönasioita ensi vuodelle. Päätimme edelleen pitää kokoukset avoimina ja lisäksi siirrymme paperittomaan kokouskäytäntöön, eli jatkossa esityslista lähetetään paperisena vain pyydettäessä, muuten se tulee shköpostiin linkkinä.

Paikalla olleet nuorisolautakunnan jäsenet, vasemmalta Aleksanteri Gustafsson, Pasi Huuhtanen, Ilona Toivanen, Kalle Maurola, Jani Ilkas, Maritta Mitronen, Cecilia Veikkolainen, Heli Siltaloppi ja Otto RikkaKokouksen jälkeen kuitenkin käytimme aikaa perusteellisempaan keskusteluun. Keskustelimme ensin ensi vuodelle hyväksytystä talousarviosta, siitä muutama nosto:

  • Mestan vuokra palautettiin budjettiin
  • Starttipajalle vakinaistetaan 2 paikkaa, 2 jatkaa vuoden määräaikaisuuksilla
  • Kellokoskelle tulee graffitiseinä osana skeittipuistoa
  • Rahaa on myös graffitiseiniin Jokelaan ja/tai Hyrylään
  • Budjettiteknisistä syistä henkilöstöstä ja ostopalveluista on vähennetty rahaa, mutta tämän kohdennus katsotaan helmikuun jälkeen valtuustossa, sellaisenaan ei vielä vaikuta suoraan nuorisopalveluihin.

Loistavat, pätevät, työlleen omistautuneet työntekijämme Jaana Kellosalmi (vas.) ja Kirsi Kostiainen

Lisäksi keskustelimme laajemmin ensi vuoden toiminnasta, on tulossa politiikan saralla mielenkiintoinen ja aika täysi vuosi, kun läpi pitäisi käydä mm. seuraavia:

  • Kuntauudistus
  • Palveluverkkouudistus
  • Organisaatiomuutos

Lautakunnassa on hyvä ilmapiiri ja innostusta kehittää nuorisotyötä ja antaa mahdollisuuksia siihen työntekijöille. Painotimme paljon sitä, että prosessit täytyy suunnitella ja tehdä yhteistyössä nuorten kanssa ja että nuorisotyötä tulee kehittää niin, että se tavoittaa mahdollisimman paljon nuoria kaikissa kuntakeskuksissa.

Nyt on hyvä fiilis jäädä joulutauolle, tammikuussa sitten jatkamme taas, uusin kuvioin, uusin eväin!

Skumpat päättyvän vuoden kunniaksi!