perjantai 23. toukokuuta 2014

Nuorisolautakuntablogi 3/2014: Osavuosikatsaus ja avustuksia

Eilen kokoustimme poikkeuksellisesti kunnantalolla, johtuen puheenjohtajan aikataulukiireistä. Toukokuu, tuo kuukausista julmin.


Puheenjohtaja vaatii vielä paperit kokoukseen, vaikka sähköiseen kokoustapaan onkin siirrytty.

Osavuosikatsaus 1-4/2014

Alkuvuosi on mennyt nuorisotoimessa odotusten mukaisesti. Tasapainotus- ja tuottavuusohjelmasta johtuen on ollut henkilöstösäästöpaineita, joiden johdosta rekrytointeja on viivytetty (starttipajan yksi työntekijä palkattiin vasta toukokuun alusta) ja pari viikonloppua pidetty tiloja kiinni, mikä luonnollisesti on vaikuttanut - ja tulee yhä vaikuttamaan - myös nuorten käyntikertoihin nuorisotiloilla.

Tapahtumia on järjestetty kuitenkin suunnitelmien mukaan ja kesällä on luvassa Summer Power kiertue jolloin aktiviteetteja on arkipäivinä eri kuntakeskuksissa. Lasten kesäleirit järjestetään tänä vuonna päiväleireinä, osin säästösyistä, osin vanhempien toiveista, osin osana työnjaon ja toiminnan kehittämistä. Kellokosken graffitiseinää suunnitellaan yhdessä liikuntatoimen kanssa ja on toiveena että se tämän vuoden aikana tulisi. Jokelan ja Hyrylän kohdalla suunnitelmat eivät ole edenneet.

Vapaaehtoisia on koulutettu ja he ovat toimineet lisäkäsinä ja korvina nuorisotiloilla mm. Riihikalliossa ja Kellokoskella. Vapaaehtoiset ovat olleet toistaiseks lähinnä juuri 18-vuotta täyttäneitä entisiä tila-aktiiveja, jatkossa on tarkoitus kouluttaa enemmän myös halukkaita aikuisia.

Starttipajalle etsitään yhä uusia tiloja.

Avustukset

Koska esittelijän alkuperäisen esityksen jälkeen vuoden 2014 avustukset (30 000 € yhteensä toiminta- ja kohdeavustuksiin) olisi käytännössä tullut jaetuksi, kävimme perusteellista keskustelua ja pienensimme avustusten määriä. Tiedossa oli jo nyt, että vielä syksyllä tulee kohdeavustushakemuksia, eikä mielestäni olisi ollut reilua näitä tahoja kohtaan, että olisimme tyhjentäneet kassan jo nyt.

Leikkaukset eivät olleet kovin suuria esityksiin verrattuna, suurin leikkaus osu Tuuspartio ry:hyn (6000€ -> 5000€) joka oli myös suurin avustuksensaaja. Näin myönnettiin siis toiminta-avustuksia muutamalle eri partiolle, VPK:n nuoriso-osastoille, Keski-Uudenmaan Kulttuurikotkille ja kohdeavustukset 4H-yhdistykselle, yhdelle partiolle sekä Lampirock ry:lle. Lampirock Ry:n kohdeavustushakemus tuli myöhässä niin ettei ennättänyt kokouksen esityslistalle, mutta lautakunta oli kuitenkin myöntyväinen ottamaan asian lisäpykälänä käsittelyyn.

Toiminta-avustukset meni läpi yksimielisesti, Lampirockin kohdeavustuksesta äänestimme. Pohjaesityksenä oli 5000€ ja äänestyksen jälkeen lautakunta päätti antaa 4500€ avustusta. Keskustelu oli hyvää.

Lopuksi

Tässä kohtaa jouduin itse poistumaan kokouksesta ja varapuheenjohtajan johdolla todettiin viranhaltijapäätökset ja päätettiin kokous. Kokouksen jälkeen oli käyty vielä keskustelua palveluverkkouudistuksesta. Nämä linjauksethan teemme kesäkuun valtuuston kokouksessa. Lisäksi meillä on vielä kesäkuussa kasvatus- ja sivistystoimen yhteinen seminaari jossa aloitamme jo hieman ennen kesätaukoa ensi vuoden budjetin silmäilyä ja organisaatiouudistuskeskustelua. Kerron siitä siis vielä kesäkuussa ennen lomille karkaamista. (disclaimer: kesäkuun seminaari jää väliin, nuorisolautakunnan asioihin palaan blogissani syksyllä)