maanantai 9. kesäkuuta 2014

Valtuustoblogi 4/2014: Osavuosikatsaus

Morjens!


Hyvissä ajoin eturivissä, kuten kuvasta näkyy!

Kevään viimeinen valtuusto, lista löytyy täältä. Vastahan tässä tuli istuttua Vihreiden puoluekokouksessa koko viikonloppu ja äänestettyä eilen jotakuinkin sata kertaa, mukava olla taas kokouksessa! 

Alkuun kunnanjohtaja esitteli metropolikaupunkiselvityksen tilannetta. Metropolikaupunkia esitetään muodostettavaksi Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista, Vantaasta ja Sipoosta siten, että Tuusulasta otetaan Aviapoliksen (lentökenttä) alue mukaan tähän kaupunkiin. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla asian etenemistä. Emme luonnollisesti aio edesauttaa tätä mitenkään, päinvastoin. 

Osavuosikatsauksesta olen tainnut osin ennakkotietoja kirjoitella jo aiemminkin, tällä hetkellä tilikauden tulokseksi arvioidaan olevan noin 2,9 miljoonaa euroa miinuksella. Talousarvion mukaan tuloksen olisi pitänyt jäädä 1,2 miljoonaa euroa plussaa. 

Odotettavissa oli, että isoimmat väännöt olisi palveluverkkolinjauksista, mutta päätimme jättää tämän asian pöydälle syksyksi seuraavin sanankääntein:

Valtuuston päättäessä jättää tämän pykälän pöydälle seuraavaan valtuuston kokoukseen 1.9.2014 asti valtuusto toteaa, että palveluverkkopäätöksen on oltava selkeäkielinen ja ymmärrettävä kokonaisuus. Seuraavaan valtuustoon 1.9. mennessä valtuustoryhmät tarkastelevat vielä palveluverkkokokonaisuutta sekä mahdollisia muita talouden tasapainottamiseen liittyviä toimia.
Samalla valtuustoryhmät toteavat yksimielisesti seuraavaa:

  • ns pieniä kouluja ei tällä valtuustokaudella lakkauteta
  • riittävät resurssit perusopetukseen turvataan
  • valtuusto suhtautuu myönteisesti lukiokoulutuksen kehittämiseen Tuusulassa
  • aloitettua neljän suuren päiväkodin korvaamista uusilla jatketaan
  • sote-palveluverkon osalta odotetaan sote-järjestämislain ehdotusta kuitenkin siten, että Tuuskodon toimintojen siirtämisen suunnittelua Riihikallion palvelukeskukseen jatketaan.
Sitten oli 17 henkisen toimikunnan raporttia, maan ostamista, asemakaavaa, päiväkodin hankesuunnitelmaa. Nämä meni esitysten mukaan ilman suurempia keskusteluja. Kristiina Tapojärvi valittiin Heidi Hanhelan tilalle nuorisolautakunnan varajäseneksi. Tervetuloa!

Lopuksi oli kokoomuksen aloite sosiaali- ja terveystoimen terveyspalveluiden yhden osa-alueen määräaikaisesta ulkoistamisesta. Vastauksena aloitteeseen esitettiin Jokelan ja Kellokosken hammashoidon ulkoistamisen selvittämistä. En  kannatta sitä nyt, kun on niin monenlaisia kysymyksiä ilmassa. En tiedä kannattaisinko missään tilanteessa. Onneksi demarit oli tässä hyviksiä ja hoiti puhumisen. Tyydyin nyökyttelemään ponnekkaasti ja toteamaan että vihreä valtuustoryhmä kannattaa lisäesitystä. Esitettiin siis lisäykseksi ranskalaista viivaa jossa päätetään "todeta että asian jatkovalmistelua ei ole syytä nyt jatkaa, koska vielä ei ole tiedossa miten soteratkaisun myötä palvelujen tuottaminen tullaan järjestämään." Pääsimme siis äänestämään ja voitimme 32-17, 2 tyhjää. Hyvä me! Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti luonnollisesti eriävän mielipiteen.

TuPu teki robotiikka-aloitteen, jonka Jussi Salonen esitteli. Aloitteen toiveena on että Tuusula hakeutuu robottiautojen kokeilualueeksi ja ryhtyy muutenkin yritysten ja tutkimuslaitosten sekä kuntalaisten kanssa tutkimaan robotiikan hyödyntämistä. Loistava aloite! 

Sitten kesälomille heti huomisen maakuntavaltuuston kokouksen jälkeen.