maanantai 1. syyskuuta 2014

Valtuustoblogi 5/2014: Kops kops kuumeessa

Päivän lista täällä.

Kokouseväät. Sisältää tuotesijoittelua. Pitäisiköhän hankkia sponsoreita tälle blogille.  Vaikuttaisikohan se merkittävästi rooliini riippumattomana päätöksentekijänä.
Harvoin sitä näin huonosti valmistautuu kokoukseen. Kävin kuitenkin listan läpi aiemmin muutaman muun valtuutetun kanssa, kun en itse niin hyvin ennättänyt paneutua. Oletuksena oli lyhyt ja ongelmaton kokous. 

Aluksi kunnanjohtaja esitteli metropolihallinnon ja metropolialueen kuntajakoselvityksen (ns. ysikunta) tilannetta. Ei varsinaisesti uutta auringon alla, metropolihallinnon vaaleilla valittava alueellinen ja puoluepoliittinen edustus jäi minua mietityttämään. Vaalit kuulostaa hyvältä, mutta tarkoittaako tämä siis että jotenkin kiintiöidään etukäteen minkä verran paikkoja milläkin puolueella on? Hämmentävää. Ysikunnan osalta merkittävää on lähinnä se etelä-Tuusulan osan siirtäminen osaksi metropolikaupunkia. Olemme jälleen kerran pöyristyneitä. Ettäs kehtaavat. Lopputuloksena on olettamus, että mitään kuitenkaan tapahdu, että kattellaan tässä nyt ihan rauhassa.

Palveluverkkosuunnitelmahan jätettiin ponnen kanssa pöydälle keväällä ja tarkoitus oli neuvotella muotoilu kesän aikana kuntoon. Olin tuolloin skeptinen tämän lisäajan suhteen - ja syystä - neuvotteluja ei ole käyty ja niin palveluverkkosuunnitelma hyväksyttiin nyt saman ponnen kera. Mitä tällä aikalisällä siis saavutettiin, jäi hämäräksi. Tai no ei oikeastaan jäänyt: ei saavutettu mitään.

Muuten listalla oli rakennuskieltoja, Focus-alueen osayleiskaava, yksittäinen eron myöntäminen luottamustoimista ja niihin liittyvät uuden jäsenen vaalit. Nämä meni esitysten mukaisesti.

Aloitteista käsiteltiin ruotsinkielinen kielikylpytoiminta, Koskenmäen liikenneympyrän liikenteen ohjautuvuus, terveysaseman/terveyshuoltopisteen avaaminen Riihikallioon ja konsulttien käytön vähentäminen. Joitain puheenvuoroja kuultiin. 

Virkamiesten aateliin kuuluva tekninen supergurumme (viralliselta titteliltä johtaja) Jyrki Kaija esitteli hienosti Koskenmäen liikenneympyrän historiaa ja kehitystä: etenee, etenee, hitaasti mutta kuitenkin. Vähän niinkuin liikenne siinä ympyrässä. Ja tähän kohtaan sitten taas valtuutettu toisensa jälkeen halusi kertoa mielipiteensä (eikä ne edes ollut pääasiassa mitään eduskuntavaaliehdokkaita). Ja kokous eteni, vähän niinkuin liikenne siinä ympyrässä. (Tässä kohtaa oli myös jo melko huono olo kaikista noista eväistäni - katso kuva!!- eikä kuume varsinaisesti osoittanut laskemisen merkkejä, luonnollisesti kun aamulla pakkaa särkylääkkeet näppärään pieneen rasiaan ja unohtaa sen kylpyhuoneen pöydälle, ei siitä ole merkittävästi hyötyä illan kokouksen kannalta.)

Muissa asioissa muutama uusi aloite. Ei ihan lyhyt kokous siis kuitenkaan vaikka päätökset menikin sujuvasti esitysten mukaisesti.