sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Nuorisolautakuntablogi 6/2014: KIITOS tästä vuodesta!

Vuoden viimeinen nuorisolautakunnan kokous perjantaina oli nopea, kokouksen jälkeen ruokailimme Krapissa. Pidimme kokouksen Starttipajan upouusissa tiloissa Hyrylässä. Hyvältä näytti tilat, kuten myös tilastot joita Jaana Kellosalmi meille lyhyesti esitteli. Starttipajalla on käynyt vuoden aikana todella paljon nuoria (lähes 200) ja jaksot ovat olleet lyhyitä kun nuoret on saatu nopeasti ohjattua myös eteenpäin: opiskelemaan, töihin, työkokeiluihin jne.

Johtava erityisnuorisotyöntekijä Jaana Kellosalmi ja nuorisotyön päällikkö Sami Paananen lautakunnan puheenjohtajan kanssa. 


Kokouksen listalla oli yksi kaava, johon meillä ei ollut huomautettavaa, ensi vuoden käyttösuunnitelma, josta tiedämme jo nyt että kun yt-neuvottelut on aloitettu ja säästövaatimukset kovat, se tulee muuttumaan. Lisäksi listalla oli rutiinipykäliä: päätimme ensi vuoden aikataulut, laskujen hyväksyjät, pöytäkirjojen nähtävänä pitämisestä ja hyväksyimme viranhaltijapäätökset. Lisäksi käsittelimme yhden oikaisupyynnön erityisnuorisotyöntekijän palkkaamiseen liittyen. Päätimme edelleen pitää ensikin vuonna kokouksemme avoimina, eli tervetuloa vaan seuraamaan kokouksiamme koska vaan!


Koko lautakunta jouluillallisella
Keskusteluasioissa puhuimme Mestan tilanteesta ja sovimme että seuraamme uusien tilojen metsästystä joka kokouksessa. Lisäksi esitin kiitokset paitsi koko meidän lautakunnalle taas todella hyvähenkisestä ja runsasta keskustelua sisältäneestä vuodesta, myös kiitokset nuorisovaltuuston edustajille kun heidän kausi nyt päättyi. Sarianne Helander ja Pelle Lindholm edustivat nuorisovaltuustoa lautakunnassamme tämän vuoden ja pitivät hyviä puheenvuoroja monista aiheista. Koen erittäin tärkeäksi nuorten roolin lautakunnissamme, on teennäistä puhua nuorten asioista ellei nuorilta kysytä, minkälaisia toiveita heillä kuntamme suhteen on.

Nyt jään joulutauolle politiikasta ja palaan kuvioihin uudella innolla tammikuussa 2015. Kirjoittelen vielä koontia tästä vuodesta, jommalla kummalla puolen joulua, riippuen siitä miten ajatus kulkee. Kiitos kaikille tästä vuodesta!