maanantai 8. joulukuuta 2014

Valtuustoblogi 8/2014: Jouluruokaa

Lyhyen kokouksen lyhyt lista löytyy täältä.

Ensi vuoden kokousaikataulu, yksi kaava ja nippu käsiteltyjä aloitteita. Aloitteissa siis lähinnä pienten koulujen säilyttämiseen liittyviä toiveita, joihin on jo vastattu linjaamalla että kouluverkko pidetään ennallaan tämän valtuustokauden ajan ja muutoksia koulujen suhteen tehdään sitä mukaa kun investointeja tehdään kampusalueiden luomiseksi.

Tehtiin loistava aloite jotta Tuusula julkistaisi laskutustietonsa. Vastaavaahan Helsingissä on toteutettu ja Espoossakin aloite asiasta on tehty. Allekirjoitin luonnollisesti tämän.

Kokouksen alussa kunnanjohtaja kertoi lyhyesti erityisen metropolikuntaliitosselvityksen valmistuneen. Tuskin vaikuttaa meihin, koska etelä-Tuusula leikataan irti vain mikäli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen muodostaa metropolikaupungin johon se liitettäisiin. Näin tuskin tulee tapahtumaan.

Tämän jälkeen esiteltiin aloitettavia YT-neuvotteluja, niihin kutsu lähti tänään myös henkilöstölle. Kaikki keinot on käytettävissä: eläköityminen, vaihtuvuus, tarvittaessa myös irtisanomiset, lomautukset. YT-neuvotteluiden ollessa käynnissä, uusia tehtäviä ei täytetä.

Kokouksen alkuun Tuija Reinikainen piti puheenvuoron väistyvänä valtuuston puheenjohtajana. Valtuustokausi on ollut raskas, maailma muuttuva. On käyty tiukkoja keskusteluja palveluverkosta, kuntauudistuksesta, tehty strategia jonka tulkinta on vaihdellut paljon, on ollut tilapäinen valiokunta pohtimassa kunnanjohtajan erottamista, jota ei kuitenkaan toteutettu. Sen sijaan päätettiin kehittää päätöksenteon ja yhteistyön kulttuuria, lisätä luottamusta.

Kiitos Tuija! Olet ollut loistava puheenjohtaja!

Eipä siinä sen kummempaa. Tilannetta hyväksi käyttäen kerrottakoon, että olin lauantaina itsenäisyyspäivänä edustamassa ja juhlimassa itsenäistä Suomea sekä päivällä Jokelassa Kolsan koululla että illalla Gustavelundissa juhlavastaanotolla. Iltajuhlassa laitoin päälleni jopa mekon (gasp!)!

Karita Mäensivu (SD), Santeri Ahlgren (Kok.) ja allekirjoittanut (Vihr.) Juhlimista yli puoluerajojen. Kuvan ottanut Jerry Airikka. 
Ja sitten jouluaterialle! Perjantaina vielä vuoden viimeinen nuorisolautakunnan kokous. Pitkä on syksy ollut.