maanantai 16. maaliskuuta 2015

Valtuustoblogi 2/2015: Kaikenlaista

Palauduin Lontoosta politiikan keskelle, kokouksessa paljon rutiinipykäliä ja toisaalta painavia asioita. Flunssa yrittää iskeä päälle, joten kokooma ranskalaisina viivoina highlighteista tällä kertaa, särkylääkkeiden voimin. Esityslista löytyy täältä.

- Vuonna 2014 jätettiin 29 aloitetta, 25 saatiin käsiteltyä. Oma aloitteeni nimettömästä työnhausta kunnan työpaikkoihin on edelleen vailla vastausta. Ymmärrän toki että henkilöstöpuolella on hieman muita kiireitä nyt, mutta ei se nyt niin kauheasti vaatisi se "joo, aletaan duunaa" vastaus.. Ilmeisesti ennen tilanne on ollut vielä huonompi.

- Saatiin hyvä esittely päiväkotien tilanteesta. Tavoitteena on luoda kampusalueita, missä synergiaetuja saatavilla. Isot päiväkodit on siis Kellokoski, Jokela, Mattila ja Hyrylä. Kellokosken päiväkoti korvataan 2016, rakentaminen lähtemässä liikkeelle. Jokelan päiväkoti valmistunee 2016. Mattilan päiväkodin korvaamista esitetään 2018-20 Kirkonkylän koulun yhteyteen. Hyrylän päiväkoti 2020-24, ratkaisuvaihtoehtoja on useita. Hyväksyttiin Notkopuiston päiväkodin laajennuksen hankesuunnitelma.

- Hyväksyttiin Focus-alueen osayleiskaava

- Annettiin lausunto Uudenmaan 4.vaihemaakuntakaavan luonnokseen, perinteiseen tapaan Ristikydölle ei aiota tehdä juuri mitään, Rykmentinpuistolle halutaan sitäkin enemmän. Tästä pykälästä neuvoteltiin ja äänesteltiin. Tielinjaukset herättää intohimoja!

- Päätettiin hakea asuntomessuja 2020 Tuusulaan Rykmentinpuistoon.

- Hyväksyttiin joukkoliikennestrategia ja tämän vuoden määrärahalisäys. Ei-mitenkään-yllättäen tämä taas herätti paljon keskustelua. Perussuomalaiset halusi palauttaa esityksen: torppaisivat HSL:n ja sementoisi kustannukset, mikä käytännössä tarkottaisi joukkoliikenteen heikentämistä merkittävästi. Äänestimme asian käsittelyn puolesta. Pidin puheenvuoron siitä, että strategia on hyvä, mutta rahoitus on myös turvattava. Päätimme myös myöntää lisämäärärahan täksi vuodeksi joukkoliikenteen turvaamiseksi.

- Lahelanpellon asemakaava-alueen tontin vuokraamisesta palveluasumiseen äänestettiin ja esitys palautettiin valmisteluun.

- Todettiin teknisen gurun, kovasti arvostamani virkamiehen Jyrki Kaijan irtisanoutuminen ja erinäisiä luottamushenkilövaihdoksia.

- Merkittiin tiedoksi talousarvion sopeuttamistoimenpiteet. Turhanpäiväistä keskustelua, kun päätökset on jo tehty. Pahoillani olen lomautusratkaisusta edelleen, mutta en asiasta jaksa puheenvuoroja pitää.

- Kuultiin uusia aloitteita, sekä kuntalaisilta että valtuustoryhmiltä: varhaiskasvatusta, uutta lukiota Hyrylään, avoimen perhetyön kehittämistä ja palvelulehtisen (yksityiset palveluntarjoajat) luomista.

Minusta nämä kokoukset on kyllä käsittämättömän ja harmillisen ryhdittömiä. 5 tuntia. Kun etukäteen käydään ryhmienvälisiä neuvotteluja, miksi asioita ei silloin neuvotella?! Miksi pidetään neuvotteluja vielä kesken valtuuston kokouksen ja sitten kuitenkin äänestetään. Neuvotteluja pitäisi tehostaa ja kokouksia tiivistää. Ugh. Joo joo, tietysti kannatan sitä että jokainen saa sanoa tärkeät asiansa ääneen. Vähän voisi kuitenkin tiivistää :)