maanantai 11. toukokuuta 2015

Valtuustoblogi 3/2015: Pieniä voittoja, pientä turhautumista

Keltainen toukokuu daadaadaadadaa...

Tässä raportti illan valtuustosta. Lista löytyy täältä. Paljon pykäliä, ei pitäisi suuremmin herättää intohimoja: pari kaavaa, Rykmentinpuiston aiesopimus, HUS:n kiinteistöjen ja määräalojen kauppakirjan korjaus ja täydennys, Kellokosken yhtenäiskoulun hankesuunnitelma sekä erinäisiä luottamushenkilömuutoksia ja vastaus pariin aloitteeseen.


Kesästä haaveillen

Kokouksen alussa Rolf Paqvalin esitteli Keski-Uudenmaan sote-uudistuksen tavoitteita. Uudenmaan ratkaisua pitäisi hakea siten että taataan Keski-Uudenmaan ja valtakunnan muiden osien asukkaille yhdenvertaiset demokraattiset mahdollisuudet vaikuttaa sote-palveluihin. Meidän täytyy huolehtia tarkasti Keski-Uudenmaan edunvalvonnasta sote-uudistuksessa.

Lisäksi kunnanjohtaja kertoi muutaman ajankohtaisen asian. Tammi-huhtikuun verotulokertymässä ei ole hälyyttävää, kuukausittaiset verotulot kasvanut vuosittain vuodesta 2010. Verohallinnon ja kuntaliiton ennusteiden mukaan Tuusulan verotulokertymä jää kuitenkin 0,7-1,5 M€ alle talousarvion. Pahin skenaario on, että kun lähtökohtaisesti tehtiin -2,7M€ talousarvio, voi lopputulos olla jopa 5-6M€ alijäämäinen. 

Alkulista meni ilman suurempia puheenvuoroja. Tai ehkä yksi pykälä ainakin. Vallun työpaikka-alueesta saimme esittelyä. Rykmentinpuiston aiesopimus aiheutti paljon puheenvuoroja. Useat ryhmät ja valtuutetut halusivat vuorotellen kertoa miten ilolla tervehtivät tätä sopimusta ja Rykmentinpuiston etenemistä. Esitykseen haluttiin myös jättää ponsi, jonka sisältö oli jotakin sellaista että iloisia olemme siitä että Rykmentinpuistoa kehitetään ja myös siitä että ns. vanhaa keskustaa kehitetään. Emme sitten kuitenkaan äänestäneet sentään tästä.

Viestittelyä jälkikasvun kanssa. Äiti on paikalla vaikka ei läsnä, vai toisinpäin .

Sitten taas pari pykälää esityksenmukaisesti. HUS:n kauppakirjapykälässä keskusteltiin navetoista eikun tallirakennuksesta.

Kellokosken yhtenäiskoulun hankesuunnitelmaan tein lisäysesityksen joka kuului näin:

(Valtuusto päättää)
- sisällyttää Kellokosken uudet nuorisotilat yhtenäiskoulun hankesuunnittelun ensimmäiseen tai toiseen vaiheeseen siten, että tilat ovat päivisin koulun käytössä ja iltaisin nuorten käytössä.

Tästä oli puhuttu jo ryhmien välisissä neuvotteluissa ja asia oli saanut kaikkien ryhmien kannatuksen.  Tässä yhteydessä kehuttiin kuntayhteistyötä Mäntsälän kanssa ja SD teki ponnen, jotta liikuntasali olisi riittävän suuri ja että myös Linjamäen koulun ja lukion toiminta olisi yhä mahdollista. Tämä ponsi myös hyväksyttiin.

Sitten luottamushenkilövaihdoksia ja käsiteltyjä aloitteita ja uusia aloitteita. Rakennuslautakunta sai uuden puheenjohtajan, Jouko Riolan.

Lukioaloite herätti paljon keskustelua. Haluammeko jättilukion Rykmentinpuistoon? Mitä kaikkia toimintoja haluamme tuohon kokonaisuuteen? Mitä hanke pitää sisällään? Onko meillä valtuustossa yhteisymmärrys asiasta? Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Daniel Levander piti tärkeän puheenvuoron jossa muistutti sitä, että nuoria tulee kuulla asiassa.

Lopputulos oli siis se, että keskustelimme siitä, että meidän pitäisi keskustella siitä, että haluammeko uuden lukion Rykmentinpuistoon. Se jäi epäselväksi milloin ja koska ja miten tällainen keskustelu käydään. Eli nämä aloitteet ja nämä vastaukset, enmänytoikeintiedä. En mä tästä keskustelua paljon hullua hurskaammaksi tullut. Venyipä taas kokous.

Lopuksi vielä uusia aloitteita: avoimesta varhaiskasvatuksesta, PS:n Pasi Huuhtanen teki aloitteen varmistaakseen että saamme ajantasaisen ja oikean tiedon ja parantaaksemme keskinäistä luottamusta TP 2015 yhteydessä. SD teki aloitteen nostolaitteiden hankkimiseksi kaikkiin terveyskeskuksiin. Keskiryhmä teki valtuustoaloitteen jotta terveyskeskusmaksun voisi maksaa pankkikortilla. TuPu:n aloite Palojoen saattamisesta luonnontilaan. Jussi Salosen aloite jostain ympäristötaidehässäkästä Rykmentinpuistoon (ihan en saanut enää kiinni). Sellaisia tänään.