maanantai 31. elokuuta 2015

Valtuustoaloite: Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Tuusulaan

Eurooppaan on kuluvan vuoden aikana tullut erittäin paljon turvapaikanhakijoita. Tilanne on nähtävissä myös täällä Suomessa. Olemassa olevien vastaanottokeskusten kapasiteetti ei riitä ja niinpä tiloja tarvitaan lisää.

Helsingin seudun kehyskuntia on arvosteltu vähäisestä roolista maahanmuuttopolitiikassa ja mm. turvapaikanhakijoiden sijoittamisessa. Toisaalta useissa tapauksissa Suomen kunnat ovat olleet aloitteellisia vastaanottokeskusten perustamisessa. Tässä suhteessa myös Tuusulan kunnan tulisi nähdä vastuunsa ihmisten hädän hetkellä.

Tuusulan kunnalla ei taida olla itsellään tarkoitukseen sopivia tiloja, mutta Hyrylässä sijaitsevan entisen varuskunnan alueella löytyy vastaanottokeskukselle sopivia tiloja. Siellä on ainakin Olympiakasarmi, sotilaskoti jajoitakin muita tiloja, jotka voitaisiin ottaa käyttöön.

Niinpä esitämme että Tuusulan kunta käynnistää välittömästi neuvottelut maahanmuuttoviraston ja Senaatti-kiinteistöt liikelaitoksen kanssa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamiseksi Hyrylään.

Seppo Noro
Ilona Toivanen
Liisa Sorri
Arto Lindberg