maanantai 31. elokuuta 2015

Valtuustoblogi 5/2015: Paluu kokousarkeen

Loman jälkeen, taas sorvin ääressä, flunssaisena. Lista löytyy täältä.

Alkuun onniteltiin pyöreitä vuosia kesän aikana täyttäneitä: onneksi olkoon Kari Friman, Aila Koivunen, Ulla Palomäki, Päivi Visuri, Pasi Huuhtanen ja Kyösti Lehtonen!

Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsauksen aiheena oli taloustilanne ja väestökehitys. Heinäkuun ennusteen mukaan tilikauden tulos painuu 6,2 M€ alijäämäiseksi. Väestönkasvu näyttää heikolta edelleen.

Kokous meni sujuvasti esitysten mukaisesti. Käytiin läpi kokousaikatauluja, budjetti käsitellään joulukuussa marraskuun sijaan ja 21.9 pidetään ylimääräinen valtuustonkokous, Peurantie-asemakaavan muutos, maa-alueiden vaihto Kellokoskella, maanvuokrasopimus Tenniskeskuksen kanssa, Yhteistyösopimuksen jatkaminen Riihikallion lähipalvelukeskuksen ja mm. Hanna ja Yrjösäätiön kanssa ja lainavakuuksien uudelleen järjestely.

Katsottiin käsiteltyiksi aloitteita nostolaitteiden hankkimisesta terveyskeskuksiin, Tuusulan ryhtymisestä robottiautojen kokeilualueeksi, avoimen varhaiskasvatuksen kehittämisestä ja kuntalain noudattamisesta TP2014 yhteydessä. Muutamia puheenvuoroja näistä pidettiin. Robottiautot on jeesjees, nostolaitteet hyviä, perhekerhotoiminnan säilyttäminen tärkeää ja luottamushenkilöiden luotettavan tiedon saaminen niinikään tärkeää.

Lopussa jätettiin nippu aloitteita, itse olin mukana allekirjoittamassa Jokelalaisten valtuutettujen kanssa aloitteen koirapuiston saamiseksi Jokelaan sekä vasemmiston valtuutetun Seppo Noron aloitteen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamiseksi Tuusulaan.

Muita aloitteita oli

  • Aloite ympäristötaideteoksen laatimisesta Peltokaaren (Jokelan) meluaitaan (TuPu)
  • Aloite Etelä-Tuusulan ja kaavoitettavien alueiden viemäröinnin ja kunnallistekniikan kapasiteetin riittävyydestä sekä Rykmentinpuiston taloudellisuuslaskelmien laatimiseksi (PS + monet muut valtuustoryhmät)
  • Aloite toimintatavasta pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen kunnan puistojen hoitamiseksi (TuPu)
Tavoitteenahan olisi että asioita saisi vietyä myös muilla tavoin eteenpäin kuin aloitteiden kautta. Toivotaan, että näin käy ja kehitämme kuntaamme ja päätöksentekoamme dynaamisemmaksi tältä(kin) osalta!

Ps. Kuulin että Jokelan graffitiseinän pitäisi valmistua syyskuun aikana! Ehkä jo lokakuussa sinne siis pääsee maalailemaan!

Ps.2. Väsyin sosiaalisen median pakolaiskeskusteluun raakoine kuvineen ja raakoine mielipiteineen. En siis ole siellä käymässä keskustelua tai jakamassa tätä tekstiä. Myöhemmin sitten taas!