maanantai 14. joulukuuta 2015

Nuorisolautakuntablogi 6/2015: Ensi vuoden suunnitelmia ja joulunrauhaa


Pidimme perinteisesti vuoden viimeisen kokouksen samassa paikassa kun muutkin kasvatus- ja sivistystoimen lautakunnat ja nautimme sen jälkeen yhdessä jouluruoasta ja vapaasta yhteiselosta. Tällä kertaa pysyimme Tuusulassa: Gustavelundissa.

Kokouksessa keskustelimme lähinnä ensi vuoden suunnitelmista, onkin meneillään aika isoja juttuja, niistä tässä muutama nosto:

  • Hyrylän alueen nuorisotyön kehittäminen yhdessä nuorten kanssa. Tässä osana mm. Mestan tilasta luopuminen. Keskustelimme myös siitä, onko Hyökkälään tulossa minkälaisia tiloja nuorten käyttöön ensi vuoden remontin yhteydessä. Seurakunnan kanssa keskustellaan yhteistyöstä uuden seurakuntakeskuksen yhteydessä jne.
  • Kellokosken alueen nuoristotyön kehittäminen ja tilojen suunnittelu uuden yhtenäiskoulun yhteyteen.
  • Leiritoiminnan kehittäminen: valtuusto myönsi 24000€ ympärivuorokautisten leirien järjestämiseen ostopalveluna
  • Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kehittämisohjelma: kokonaisuuden suunnittelu. Olen mukana ohjausryhmässä tässä.
  • Investoinneissa pysyvä graffitiseinä Hyrylään. Jokelan seinässä onkin maalaukset vaihtunut jo useaan kertaan syksyn mittaan.

Ensi vuonnakin pidämme kokouksemme pääsääntöisesti avoimina ja pyrimme kiertämään kunnan eri nuorisotiloja ja taloja. Tammikuussa menemme kuitenkin yli kuntarajojen tutustumisretkelle Järvenpäähän. 

Edelleen koen, että lautakuntatyöskentely on ehkä parhainta politiikassa. Näiden ihmisten kanssa pääsee puhumaan konkreettisesti palveluista ja vielä kohdennetusti nuorten sellaisista, mikä on aina kiinnostavaa ja tärkeää. Ensi vuonna on siis paljon mielenkiintoisia kehityshankkeita meneillään, joten on tärkeää että hyvä yhteistyömme jatkuu. Sovimme, että tulemme seuraamaan hankkeiden etenemistä kaikissa kokouksissamme. Kirjoittelen niistä myös täällä blogissani sitten. 

Sitä ennen kuitenkin, rauhaisaa joulunaikaa kaikille. Politiikka saa jäädä nyt hetken joulutauolle. Aika levähtää ja olla rauhassa perheen kanssa. Iso kiitos kaikille yhteistyöstä tänä vuonna.