perjantai 4. maaliskuuta 2016

Nuorisolautakuntablogi 1/2016: Toimintakertomus 2015

Pidimme vuoden ensimmäisen kokouksen eilen Jokelassa Monarilla. Tammikuussa vierailimme Järvenpäässä Nuorisokeskuksella, mistä kerron eri kirjoituksessa. Tämän kokouksen merkittävin asia oli viime vuoden toimintakertomus. Siitä seuraavia nostoja:
Allekirjoittanut ja Sarppa Heiskanen graffitiseinän avajaisissa syksyllä 2015

  • Toimintakate 97%, tuottojen toteuma 80,5% ja menojen toteuma 95,6%, eli rahanäkökulmasta menimme raamien mukaan
  • Toimintaa on ollut paljon ja monipuolisesti:  esimerkiksi SHG150-juhlavuositapahtumat, Lahelan Tertun 10-vuotisjuhlat, päihdevalistusta ja kouluyhteistyötä, lasten päiväleiritoimintaa, etsivä nuorisotyö kutsunnoissa, tuetun kesätyön prosessi, nuorisovaltuustovaalit jne.
  • Kehittämishankkeita: Hyrylän alueen nuorisotyön uutta muotoilua yhdessä nuorten kanssa, Kellokosken uusien tilojen ja kouluyhteistyön suunnittelua, Jokelan nuorisotyön yhteistyökehittämistä mm. kansalaisopiston, kirjaston ja koulun kanssa jne. Uusien vapaaehtoisten kouluttaminen Kellokoskella ja Lahelassa
  • Kuntayhteistyötä: Keravan kanssa yhteiset hiihtolomareissut Himokselle, nuorisotakuun kuntakokeilu 
  • Investoinnit: Jokelan kesällä avattu graffitiseinä on ollut kovassa käytössä, maalaukset on vaihtunut muutaman viikon välein koko loppuvuoden ajan. 

Kovasti on nyt siis kehittämistä meneillään nuorisotyön saralla kaikissa kuntakeskuksissa. Erityisen onnellinen olen siitä että viime vuonna toteutetut lomautukset pystyttiin aikatauluttamaan niin, ettei ne merkittävästi heikentänyt nuorten palveluita. Samaan aikaan olen luonnollisesti pahoillani työntekijöiden kannalta kuormituksesta mikä niistä seurasi. 

Tämän vuoden suunnitelmissa on yhä jatkaa kehittämistyötä kaikissa kohteissa ja syventää kuntayhteistyötä mm. nuorisotakuun puitteissa. Lisäksi ideoimme miten voisimme parantaa nuorten osallistumista ja kuulemista Tuusulassa. Nuorisovaltuustohan on meillä jo varsinainen edelläkävijä, olemme ainoita kuntia Suomessa jossa nuorisovaltuustolla on edustus kaikissa lautakunnissa, mutta mietimme miten voisimme edelleen kehittää toimintaa mm. yhteistyönä oppilaskuntien kanssa. 

Toivottavasti Hyrylän graffitiseinä toteutuu niinikään tänä vuonna, niin vastaavaa taidetta mistä olemme saaneet Jokelassa nauttia, olisi mahdollista ihailla myös Hyrylässä. Kellokosken seinää ideoidaan skeittiparkin yhteyteen yhtenäiskoulun remontin valmistuttua lähivuosina.

Nämä kokoukset on kyllä aina todella innostavia ja ihania. Olen kiitollinen luottamuksesta, minkä muut poliittiset ryhmät minulle osoittivat valitessaan minut nuorisolautakunnan puheenjohtajaksi. Koen että täällä pääsen toimimaan aktiivisesti minulle tärkeiden asioiden (nuorten) hyväksi. Niinikään olen kiitollinen sujuvasta yhteistyöstä viranhaltijoiden ja työntekijöiden kanssa. Kiitos.