maanantai 29. elokuuta 2016

Valtuustoblogi 7/2016: Kohti uutta johtamisjärjestelmää!

Hei vaan, tänä sateisena elokuun maanantai-iltana.

Niin on mieli, kuin on maisema.

Kaikille teille, jotka mietitte että miten muka voi olla blogi 7/2016 kun edellinen on 5/2016 (tehän tietysti seuraatte tätä tällä tarkkuudella!), en valitettavasti päässyt kesäkuun tuikitärkeään yhden asian kokoukseen joka koski apotti-järjestelmään siirtymistä perusteellisemmalla käsittelyllä pöytäkirjantarkastajan kieltäydyttyä tarkastamasta asian käsittelyä aiemmasta pöytäkirjasta jolloin äänestyksen kautta asian käsittely siirrettiin uuteen kokoukseen. Jep, only in Tuusula... Varavaltuutettuni Heidi Grundström oli tuolloin paikalla ja Apottiin päätettiin siirtyä, kuten aiemminkin oli päätetty.

Nyt siis uusiin asioihin! Tänään listalla (ilmeisesti nämä linkit puretaan/muutetaan jossain kohtaa kokousten jälkeen, joten valitettavasti vanhoissa blogauksissani nämä linkit ei johda mihinkään.. pahoitteluni siitä!) vain vähän asioita.

Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus: 

  • Maakunta- ja soteuudistus etenee: Lakiluonnoksia tehty, 1.1.2019 alkaen uusi rakenne. Talousvaikutuksia kunnille arvioitu, vielä paljon epävarmuutta. Lakisääteiset kuntayhtymät siirretään varoinen ja velkoineen sekä sitoumuksineen maakuntiin. Kiinteä omaisuus jää kunnille.
  • Tämän hetken taloustilanne: Ennakkona 6,75 M€ alijäämä. (Talousarvossa reilu 3 M€), verotulojen ennakoivan kasvavan hieman ennakoidusta.
  • Ensi vuoden budjetti: Tuloennuste alenee kilpailukykysopimuksen myötä. Hieno sopimus se siis kaikin puolin!
  • Kerava-Tuusula paloasema rakentaminen alkanut, tavoitteena valmistuminen 6/2017.

Pykäläasiat:

Johtamisjärjestelmän uudistaminen (eli poliittisen johtamisen ja ja luottamushenkilöorganisaation uudistaminen), tästä lähinnä aikataulu tiedoksi. Syksyn mittaan pohditaan ja myllätään johtosääntöjä uusiksi, mietitään lautakuntien roolia ja tehtäviä ja kuntalaisten osallistamista ja osallistumista. Näiden tiimoilta olkaa ihmeessä yhteyksissä, mielelläni vien viestiä eteenpäin kun tulevaisuustyöpajoissa ja sen sellaisissa asioita pähkäillään! Eikä auta valittaa ettei saa vaikuttaa jos ei vaikuta kun mahdollisuus on, joten kertokaa toiveenne niin tehdään yhdessä!

Kuntalaisillat: 14.9 klo 18 Hyökkälän koululla, 15.9 klo 18 Kellokosken koulukeskuksella ja 20.9 klo 18 Jokelan koulukeskuksella. Tervetuloa! 

Myytiin kiinteistö Leppäranta Rusutjärveltä Kaikkosen Antille ja Taiveahon Sadulle, onnea uuteen kotiin vain!

Todettiin pari aloitetta käsitellyiksi (tavoitteeksi 5 vuoden tonttivaranto ja aloite asuinrakentamisen tiivistämiseksi).

Muissa asioissa: 

Pitkän linjan kunnallisvaikuttajamme Tuija Reinikainen pyysi eroa kaikista luottamustoimistaan 1.9 alkaen. Tuija puhui hienosti luottamushenkilötoiminnasta ja sen tärkeydestä sekä tämän valtuustokauden vaikeudesta, iso kiitos Tuijalle kaikesta ja onnea matkaan kaikkeen tulevaan (ja Keravaan :))!

Lisäksi uusia aloitteita:

  • TuPu: Vanhasta paloasemasta kylän keskelle toimintakeskus
  • Markus Meckelborg & JaniPeltonen: Olympiakasarmi taiteen, kulttuurin ja tapahtumien keskukseksi.