maanantai 10. lokakuuta 2016

Valtuustoblogi 8/2016: Osavuosikatsaus

Moi!

Illan lista löytyy täältä. Kokouksen striimausta pilotoidaan ensimmäistä kertaa ja se löytyy täältä. Striimauksen ohella käytössä on myös viestiseinä, johon heijastetaan kommentointia nettisivulta.

Pirjo Vainio esittelee keski-Uudenmaan sotehanketta, striimaus toimii yhdellä kameralla alkuun.


Aluksi Pirjo Vainio esitteli Keski-Uudenmaan sotehankkeen tilannetta. Tavoitteena on suunnitella asiakaslähtöinen ja kustannustehokas sote-malli alueelle. Jatkotyöskentelyssä (vuoden 2016 loppuun) keskeistä on sotemallin alueellinen valmistelu, lausunnon valmistelu ja kärkihankkeiden kautta kohti konkretiaa siirtyminen.

Kunnanjohtaja Hannu Joensivu esitteli maakuntauudistuksen tilannetta muuten: SOTEn lisäksi maakuntahallinnolle sirtyy myös mm. liikennejärjestelmäsuunnittelu, aluekehittäminen, pelastus, maaseutuasiat, ympäristöterveydenhuolto ja työ- ja elinkeinopalvelut. Uudenmaanliitto on aloittanut suunnittelutyötä.

Sitten pykäläasioihin:

Reinikaisen Tuijan erilaisiin luottamustoimiin valittiin jäseniä jäljellä olevaksi kaudeksi. Tuija nauttii elämästä jatkossa Keravalla ;)

Osavuosikatsaus 2016 referoituna talousjohtaja Markku Vehmaksen esityksestä viime torstailta:
 • Työttömyyden kasvu taittunut
 • Väestönkasvu positiivista
 • Tulosennuste -5,5M€, budjetti oli -3,8M€
 • Verotulot tullut ennusteiden mukaisesti
 • HUS:n osalta vaikea arvioida
 • Mahdollista, että miinusta ei tule ihan niin paljon vaan pysymme suurin piirtein budjetissa
Tästä pykälästä pidettiin paljon pitkiä puheenvuoroja, joiden tarkoituksenmukaisuudesta en ole ihan varma..

Arviointikertomus 2015: Liite täällä: Lautakunnat on vastannut tarkastuslautakunnan huomioihin, en oikeastaan osaa nostaa yhtä tiettyä asiaa viime vuodelta. Energiansäästöviikon hengessä todettakoon, että Tuusula on jo saavuttanut asettamansa tavoitteet energiansäästön osalta, tätä tullaan toki jatkamaan ja tehostamaan entisestään. Myös oman lautakuntani (nuoriso) osalta tarkastuslautakunta nosti esiin lähinnä huomioita, ei juurikaan kritiikkiä

Pakolaisten vastaanottaminen: Totesimme, että kunnanhallitus voi jatkossa tarkentaa otammeko vastaan kiintiöpakolaisia vai jo oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita siten, että valtuuston osoittama määrä toteutuu. Perussuomalaiset halusivat luonnollisesti palauttaa asian valmisteluun, mutta asia käsiteltiin kokouksessa. Lisäksi PS halusi palauttaa aiemman valtuuston päätöksen, mutta sekin esitys hävisi äänestyksessä.

Luottamushenkilöiden toimikausi jatkuu 31.5.2017 saakka, koska kuntavaalit siirrettiin keväälle.

Hevoshankkeita selvitellään markkinavuoropuhelun kautta, mahdollisesti sellaisia seuraa Tuusulassa jatkossa!

Uusia aloitteita:

 • Ennen kokousta jätetty adressi MKKV-tapahtumien järjestämisestä kouluilla. Vastaus: Ovat ehdottomasti tervetulleita koululle, huolehtiessaan että poliisin rikollisjärjestöiksi luokiteltavia tahoja ei ole paikalla.
 • Kokoomus: Harrastustakuu: jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi harrastus.
 • Pasi Huuhtanen + 22 muuta valtuutettua: aloite hevospainotteisesta lukiosta.
 • Hannu Helasvuo: Kellokosken Ruukin alueen maaperän puhdistus
 • Seppo Noro: Aloite Hyrylän pysäköintipaikkojen lisäämiseksi
Kokous päättyi klo 21.40
Kiitos!