keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Valtuustoblogi 10/2016: Uusi hallintosääntö ja Talousarvio 2017

Vuoden odotetuin kokous jouluruokailuineen. Lista löytyy (hetken ainakin) täältä. Streamattu kokoustaltiointi löytyy täältä.

§ 116 Hallintosääntö

Odotetusti Salla Heinänen esitti Sanna Kervisen ja usean muun kannattamana hallintosäännön palautusta valmisteluun siten, että pormestarimallin rinnalle valmisteltaisiin osa-aikaisen kunnanhallituksen puheenjohtajan malli . Tästä pidettiin hyviä puheenvuoroja molemmanlaisista näkökulmista. Odotetusti asian käsittely tässä kokouksessa voitti äänin 35 - 16. Sama keskustelu käytiin kertaalleen jo kesäkuussa kun päätimme pormestarimalliin siirtymisestä.

Oman puheenvuoroni aiheesta voi lukea täältä.

Lisäksi Antti Kaikkonen esitti muutosta palkkiosääntöön seuraavasti: Pormestarin palkka 5000€/kk, osa-aikaisten puheenjohtajien 1500€/kk. (Pohjaesitys 7500€/kk ja 2750€/kk.)

Pohjaesitys voitti äänin 27 - 24

Yksimielisesti lisäsimme hallintosääntöön nuorisovaltuustolle oikeuden tuoda aloitteet suoraan valtuustoon muiden valtuutettujen tapaan.

§ Välipykälät esityksen mukaan, sillä lisäyksellä että jatkossakin valtuuston listat voi saada paperisena sähköisen lisäksi jonkun niin halutessa. Jatkossa siirrymme kuitenkin enenevissä määrin sähköiseen ympäristöön.

§ 123 Taloussuunnitelma

Ensimmäistä kertaa budjetin yhteydessä pidettiin myös ryhmäpuheenvuorot. Hyvä niin. Ryhmäpuheenvuorot kannattaa käydä katsomassa streamilta, en uskalla niitä käydä tässä tiivistelemään, voisi tulla sanomista :) Todettakoon kuitenkin että erilaiset painotukset näkyi puolueilla. Jos jotain, niin kuntastrategiasta puhuttiin tässä kokouksessa enemmän kuin ehkä aiemmissa yhteensä! Ja se on aivan loistavaa. Vihreiden ryhmäpuheenvuoron voi lukea täältä.

Puheenvuoroja pidettiin paljon. Uusia esityksiä perinteiseen tapaan tuotiin kokoukseen, kuitenkin saimme sujuvasti päätökset tehtyä, yhdellä neuvottelutauolla.

Nostoja talousarviosta palveluiden kannalta:

 • Kesäsulut sote-asemilla Jokelassa ja Kellokoskella aiempien vuosien tapaan lomittain, ei isompia leikkauksia aukioloihin. Äänestyksellä poistettiin pohjoispään joulusulut.
 • Ei henkilöstöleikkauksia/lomautuksia/irtisanomisia
 • Ei palveluverkkomuutoksia, paitsi Kellokosken nuorkka siirtyy kirjaston kanssa yhteiseen rakennukseen
 • Investoinneissa merkittävinä Kellokosken yhtenäiskoulu ja Rykmentinpuisto, kohti asuntomessuja 2020
 • Kaavoituksen keinoin tavoitteena saada lisätontteja myyntiin ensi vuoden aikana. Lisäksi tavoitetta omakotitonttien määrästä etelä-Tuusulassa nostettiin sataankahteenkymmeneen.
 • Lähiliikuntapaikat tulossa seuraavaksi Mikkolan koulun yhteyteen ja seuraavaksi Kellokoskelle. Graffitiseinät tulossa myös muihin kuntakeskuksiin ja skeittiparkki Kellokoskelle lähivuosina.
 • Lisäsimme 50 000€ lisämäärärahan kulttuuripalveluiden avustuksiin Montturockin 30-vuotisjuhlaa ja Suomi 100-tapahtumia varten.
 • Joustavan tuen uudistusta jatketaan peruskouluissa: erityisopetuksen painopisteet muuttuneet, erityisopetusresurssia saatu pikkuhiljaa paremmaksi ja tasapuolisemmaksi eri kouluissa. Kouluverkkoon ei muutoksia.
 • Joukkoliikenneratkaisuja tehdään alkuvuodesta: liitytäänkö HSL:n vai jatketaanko nykysysteemillä.
 • Suomi 100-tapahtumia läpi vuoden yhdessä Järvenpään ja kolmannen sektorin kanssa.
 • Uusi organisaatio kesäkuussa tuo pormestarin ja muutoksia lautakuntarakenteeseen.
 • Ponsi neuvottelutavoitteeksi sote-palveluiden pysymisestä nykyisellä tasolla.

§124 Hyväksyimme Kaavoitussuunnitelman, lisäämällä Rykmentinpuisto 3 yritysalueen prioriteetilla 1 ja omakotitonttien lisäyksen

Loput pykälät nopeasti, ilman keskustelua, esityksen mukaisesti.


Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta!