keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Miksi pormestariksi? #RakkaudestaTuusulaan

Alla olevan tekstin julkaisin 19.1.2017 kun minut valittiin Tuusulan Vihreiden pormestariehdokkaaksi. 

Äsken kävi niin, että minut valittiin Vihreiden ehdokkaaksi Tuusulan pormestariksi. Iso kiitos Tuusulan Vihreät Ry luottamuksesta.

”Miksi sinä siellä Tuusulassa oikein asut?”, kysyy monesti sekä kaupungeissa asuvat ystäväni, että maalla asuvat sukulaiseni. Siksi, että rakastan Tuusulaa.

En ole syntynyt täällä, enkä tunne kuntaa kuin taskujani. Olen valinnut tämän kodiksi itselleni ja lapsilleni, meidän perheellemme. Olemme asuneet täällä lähes 6 vuotta. Työskentelen erityisopettajana Jokelan yläasteella kuudetta vuotta, valtuutettuna ja nuorisolautakunnan puheenjohtajana olen toiminut nyt neljä vuotta. Olen tutustunut Tuusulan eri kuntakeskuksiin ja ihastunut niistä jokaiseen. Olen tuskaillut puuttuvaa joukkoliikennettä, pumminut kyytejä kokouksiin, polkenut pyörällä Kellokoskelle ja Hyrylään ja eksynyt Riihikalliossa. Olen kävellyt kaatosateessa Tuusulan Rantatiellä ja tihrustellut sateen läpi kulttuurihistoriallisia kohteita. Olen katsonut bussin ikkunasta, miten laskeva aurinko hehkuu Tuusulanjärven jäällä. Täällä voi hengittää syvään metsien, peltojen, järvien ja lampien keskellä, toisaalta junaan tai bussiin hyppäämällä pääsee hetkessä ihmisten keskelle. 

Täällä on hyvä asua: olla töissä, kasvattaa lapsia, harrastaa ja mahdollistaa lasten harrastukset, elää ja tehdä politiikkaa yhdessä muiden kanssa. Tuusulassa on niin paljon mahdollisuuksia, että haluan olla mukana rakentamassa valoisaa tulevaisuutta tälle kunnalle, meille Tuusulalaisille, vanhoille ja uusille.

Haluan tehdä sitä yhdessä: paitsi yhteistyössä poliittisten ryhmien kanssa myös kaikkien kuntalaisten kanssa. Haluan tehdä päätöksenteosta entistä avoimempaa, selkeämpää ja pitkäjänteisempää. Muutoksen myrskyissä, sote- ja maakuntauudistuksen keskellä haluan että fokus säilyy siinä, että kunta olemme me kaikki, ei joku byrokraattinen taho tuolla jossain.

Pormestarina toimisin tiiviinä työparina kansliapäällikön kanssa siten, että kansliapäälliköllä on vapaus johtaa henkilöstöä niin, että työntekijöillä on turvallinen olo työskennellä Tuusulassa. Haluan parempaa yhteistyötä paitsi poliittisten ryhmien välille, myös suhteessa virkamiehiin. Koska meillä on todella loistavia virkamiehiä. Toistaiseksi minulla ei ole ollut sellaista kysymystä, mihin en olisi vastausta saanut. 

Tervetuloa siis mukaamme rakentamaan avointa, hyvinvoivaa ja ilmasto- ja ympäristöystävällistä Tuusulaa. Kaikki halukkaat voivat tulla mukaan tekemään kampanjaamme, minuun voi olla yhteyksissä. Olen innoissani tästä kaikesta! Vaikka vaalit on siitä raskaita, että olen huono korostamaan omia tekemisiäni, tai kehumaan itseäni, on kuitenkin aina ilo päästä puhumaan politiikkaa!