maanantai 13. helmikuuta 2017

Valtuustoaloite koulunuorisotyön aloittamisesta ja vakiinnuttamisesta pysyvästi osaksi Tuusulan nuorisotyötä

Aloite koulunuorisotyön aloittamisesta ja vakiinnuttamisesta pysyväksi osaksi Tuusulan nuorisotyötä.


Nuorisotyö on ollut murroksessa ja nuorten käynnit nuorisotaloilla ovat olleet valtakunnallisesti laskussa jo pidemmän aikaa. Nuorisotyössä on aktiivisesti vastattu muutokseen ja nuorten toiveisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja ryhmiä eri ihmisille perinteisen tilatyöskentelyn rinnalle. Myös arvokasta tilatyötä on edelleen jatkettu sekä Tuusulassa, että muualla.


Paras mahdollisuus kohdata kaikkia alueen nuoria on yläkouluissa, jotka kokoavat samojen seinien sisään kaikki alueen 13-15-vuotiaat. Eri kunnissa on menestyksekkäästi toteutettu koulunuorisotyötä siten, että nuorisotyöntekijät ovat säännöllisesti mukana koulujen toiminnassa, sekä erilaisissa erityispäivissä, ryhmäytyksissä että ihan viikottaisessa työajassa. Tällä tavoin nuoret saavat elämäänsä lisää turvallisia aikuisia, sekä tutustuvat alueen nuorisotyöntekijöihin, mikä voi madaltaa kynnystä osallistua nuorisotyön tarjoamiin palveluihin myös vapaa-ajalla.


Myös Tuusulassa nuorisotyöntekijät ovat perinteisesti olleet mukana esimerkiksi ryhmäytyksissä, sekä pitäneet pop-up-tilaa yksittäisissä kouluissa. Esitän kuitenkin, että Tuusulassa aletaan toteuttaa koulunuorisotyötä jokaisella yläasteella säännöllisesti ja että se otetaan vakiintuneeksi osaksi sekä koulujen, että nuorisotyön vuosikelloa.


Ilona Toivanen (vihr.)
Nuorisolautakunnan pj

Tuusula