maanantai 13. helmikuuta 2017

Valtuustoaloite: Tuusula mukaan "Luontolahjani satavuotiaalle"- luonnonsuojelukampanjaan.

Valtuustoaloite Tuusulan osallistumisesta “Luontolahjani satavuotiaalle”-luonnonsuojelukampanjaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksiSuomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi on avattu Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja, jossa maanomistajia kannustetaan perustamaan omalle maalleen luonnonsuojelualue. Valtio sitoutuu omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla suojelupanoksella. Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue (YSA). Kampanja koskee kaikkia yksityisiä maanomistajia, myös yrityksiä ja säätiöitä.
Kampanja on kertaluonteinen ja toteutetaan vuoden 2017 aikana. Kampanjan tavoitteena on saada jokaiseen maakuntaan vähintään 100 hehtaaria uusia maanomistajan omistukseen jääviä, pysyviä suojelualueita. Suojeltavat alueet voivat olla esimerkiksi metsää tai suota.
Myös kunnat kutsutaan kampanjaan mukaan. Koko maahan tavoitellaan yksityisten maanomistajien, valtion ja kuntien yhteistyöllä merkittävää määrää uusia suojelualueita. Valtio haluaa kannustaa kuntia, seurakuntia ja muita yleishyödyllisiä toimijoita suojelemaan omia maitaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Julkisyhteisöjen tekemät lahjoitukset eivät kuitenkaan lisää valtion suojelupanosta kampanjassa.
Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Tuusula osallistuu “Luontolahjani 100-vuotiaalle”-luonnonsuojelukampanjaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi


Tuusulassa 13.2.2017

Ilona Toivanen + 21 muuta valtuutettua