lauantai 6. toukokuuta 2017

481 kertaa kiitos ja ajatuksia tulevasta

Vihreitä ehdokkaita puheenjohtajamme Ville Niinistön kanssa vaalien alla
Valtavan suuret kiitokset kaikille äänestäneille ja kampanjassa mukana olleille!

Vaalikrapula on ollut pitkä ja armoton: olen tehnyt 3000 palan palapelejä ja itkenyt loputtoman määrän iltoja. Vaikka vaalitulos oli huikea, oli sen jälkeinen tyhjyys lähes yhtä huikea. Luottamuspaikkaneuvottelut alkoivat kuitenkin epävirallisilla tunnusteluilla jo seuraavana päivänä ja mahdollisuus varsinaiseen kunnon irtiottoon ja lepäilyyn jäi lyhyen pääsiäisen maaseutureissun varaan. Mutta ei se mitään, kohta on kesä ja pääsee paremmin kiinni taas omaan kehoon ja arkeen. Tässä vähän avaan kuitenkin sitä, jos ulkopuoliselle tuntuu hieman oudolta kun menee onnittelemaan hyvän tuloksen tehnyttä uutta valtuutettua ja se purskahtaakin itkuun.. Kuuluu asiaan, menee ohi. Lämmittää ne onnittelut silti!


Vaalikampanja oli upea. Vihreät ehdokkaat Tuusulassa oli mahtavia ja yhteinen tekeminen koko matkan ajan kivaa ja innostavaa. Katukampanja oli niin ikään huikeaa, oli ihanaa tavata Tuusulan kaduilla ja kaupoilla eri-ikäisiä, eri taustoista tulevia, eri sukupuolia edustavia kuntalaisia, jotka tulivat juttelemaan, kysymään asioista, kertomaan huolistaan, moikkaamaan. Mietin vain puolittain vitsillä jossain kohtaa, että tätä voisi jatkaa vaalien jälkeenkin. Hengailisi vaan ässällä (nuorten seassa) ja juttelisi kaikkien vastaantulevien kanssa! Tätä toki tehdäänkin, myös vaalien välissä.

Äänimääräni oli iloinen yllätys. Olin saanut signaaleja kampanjan aikana, että kannatusta varmasti tulee, enkä ollut kovin huolissani läpimenostani. Kuitenkin tein koko ajan töitä koko Vihreälle joukkueelle ja toivoin että saamme useamman paikan Tuusulaan. Näin todella kävi ja saimme 3 paikkaa aiemman yhden sijaan. Siitä olen erityisen kiitollinen ja onnellinen. Nöyrästi lähdemme tekemään vihreää politiikkaa Tuusulassa!

Kohti tulevaa

Me olimme selkeästi uuden pormestarimallin takana jo ennen vaaleja ja kerroimme avoimesti että vaalien jälkeen aloitamme heti vaikuttamisen pormestariohjelmaan ja pyrimme tekemään parhaamme, jotta sekä ohjelmasta että mallista henkilövalintoineen tulisi hyvät ja kuntalaisten edunmukaiset. Tätä työtä olemme aloittaneet ja tehneet nyt Tuusulassa. Pormestariohjelma hyväksytään huomenna ja kirjoitan ajatuksiani siitä lisää myöhemmin.

Tulevan valtuustokauden omat tavoitteeni

Paikkaneuvotteluissa toivomme ensisijaisesti eri lautakuntapaikkojen lisäksi, että uudella isommalla ryhmällämme saamme paikan kunnanhallitukseen. En kuitenkaan tavoittele tuota paikkaa itselleni, vaan koen, että meillä on minua pätevämpiä ja parempia henkilöitä nostettavaksi tuolle vaativalle ja aikaavievälle paikalle. Tässä hieman perusteluja siihen ja asian avaamista tarkemmin, koska olen antanut itseni ymmärtää tämän herättävän kysymyksiä. Äänimäärä velvoittaa jne. 

Oma, vaikkakin huikea äänimääräni, ei luonnollisesti riitä pormestarin paikalle ja ryhmien pitäessä tiukasti kiinni omista oikeuksistaan, ei ole todennäköistä että varapuheenjohtajan tai valtuuston puheenjohtajiston paikkaakaan aukeaa. Ymmärrän tämän. Koen kuitenkin, että omat vahvuuteni ovat juuri näillä alueilla. Sekä kiinnostukseni että taitoni ovat kuntalaisten osallistamisessa, keskustelussa, poliittisessa viestinnässä ulospäin ja vuorovaikutuksessa sekä ryhmien välillä että kuntalaisten kanssa.

Haluan olla mukana neuvottelemassa, mukana viestimässä tehtyjä päätöksiä ja käytyjä neuvotteluja. Haluan kysyä kuntalaisilta mitä asioista ajatellaan ja käydä avointa ja jatkuvaa keskustelua. Tähän aion panostaa tulevalla valtuustokaudella, paitsi virallisilla foorumeilla (verkostot ja muut luottamuselimet), ensisijaisesti epävirallisilla foorumeilla kuten somessa. Koen, että tätä työtä pystyn tekemään myös ilman mitään virallista mandaattia, ihan vaan omana itsenäni, valtuutettuna ja ainakin ensimmäisen vuoden ajan valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Lisäksi olen hakenut jatkoa paikkaani maakuntavaltuutettuna Uudellamaalla. Tämä selviää myöhemmin.

Luotan siihen, että te äänestäjät, ymmärrätte tämän valintani. En ole koskaan tavoitellut politiikassa ensisijaisesti henkilökohtaista valtaa itselleni. Koen tärkeäksi, että saamme mahdollisimman paljon eri paikkoja joissa äänemme kuuluu, koen tärkeäksi että vihreä ääni kuuluu mahdollisimman moniäänisesti ja lisäksi koen tärkeäksi, että itselleni ei kasaannu niin monia paikkoja että aikaa ei jäisi kuntalaisten kanssa keskusteluun. Haluan panostaa ensisijaisesti siihen.

Tällaisin terveisin vaalivoiton jälkeen, luottamuspaikkaneuvottelujen keskeltä. Toivon, että pysytte mukana: osallistutte keskusteluihin, olette yhteydessä. Yksin tätä on kurja tehdä, yhdessä aina parempi! #RakkaudestaTuusulaan