maanantai 9. lokakuuta 2017

Valtuustoaloite: Kouluruokatyöryhmä kaikkiin Tuusulan kouluihinTuusulan Ruokapalvelut on tehnyt todella hyvää työtä kouluruoan parissa, sekä kouluissa että päiväkodeissa. Palvelu on ollut hyvää ja avoimuus uusille ideoille ihailtavaa. Tuusulan kouluissa saa kasvisruokaa linjastosta ja esimerkiksi itse rakennettavat salaatit ovat saavuttaneet suurta suosiota oppilaiden parissa.


Edelleen kuitenkin myös Tuusulassa, kuten muuallakin Suomessa monet koululaiset, etenkin nuoret, jättävät kouluruokailun väliin. Syyt tähän ovat moninaiset alkaen ruokailutilanteesta ja jonoista, päätyen ruoan laatuun.

Yksi hyvin toimiva käytäntö lasten kouluruokailun kehittämiseksi on kouluruokatyöryhmät. Kouluruokatyöryhmä koostuu oppilas-, henkilöstö- ja keittiöhenkilökuntaedustuksesta ja se kokoontuu säännöllisesti pohtimaan erilaisia kehitys- ja parannusehdotuksia jokaisen yksikön ruokailun järjestämiseen. Osassa Tuusulan kouluista on jo olemassa ruokatyöryhmä ja tällä aloitteella toivomme sellaisen perustettavan jokaiseen kouluun.


Vihreiden valtuustoryhmä
Ilona Toivanen
Tuusula

Aloite jätetty 9.10.2017 valtuustossa.