maanantai 12. marraskuuta 2018

Valtuustoblogi 8/2018: Veroprosentteja, palveluverkkoa ja paljon pykäliä!

Voi herramunjee, jokseenkin marraskuinen maanantai! Vettä sataa ja möröt hyppii ikkunoista sisälle. Mutta onpa ilo saada viettää sitä ystävien kanssa kauniissa kunnantalomme valtuustosalissa. Sain jopa napattua viimeisen pepsimaxin jääkaapista (Sori Anna!), joten elämä on hyvää.

Tuttuun tapaan lista löytyy täältä.

Kokousselfie, taustalla Sanna Tuhkunen (vihr.) ja Elisa Laitila (tupu)
Ennuste päättymisestä: Markus Meckelborg: 22.20, Kim Kiuru: EMT, Jani Peltonen: 20.25, itse
uskon että 21.30

Onnittelut 70-vuotismerkkipäivän johdosta Jorma Sulander (SD)!

§122 Veroprosentit 2019: Ei muutoksia. Eetu Niemelä esitti veroprosentin laskua, raukesi kannattamattomana, jätti eriävän mielipiteen.

§123 Brändiä: Minä tykkään! Kaikki ei. Kovin on aina vaikeaa muutos ja huoli siitä montako euroa on laitettu minkäkinlaiseen pötkylään. Sellaista se. Keskustelu hyvin pitkälti liittyy logoon, mikä toki on aina näkyvin osa kokonaisuudesta. Eetu Niemelä esitti palautusta valmisteluun, esitys sai kannatusta, äänestimme, jatkoimme käsittelyä nyt äänin 40-11.

Eetu Niemelä esitti muutosta päätökseen, että kunnanhallitus laatii brändin toimeenpanosuunnitelman ja kustannusarvion, sekä määrittää brändikäsikirjan täydentämisen tarkemman sisällön erikseen vuoden 2018 loppuun mennessä. Esitys sai kannatusta, äänestimme, äänin 30-21 hyväksyimme pohjan mukaisesti. Eriävä mielipide Eetu Niemelältä. Alatte ehkä nähdä tiettyä johdonmukaisuutta kokouksiemme kaavassa.

§124 Palveluverkkosuunnitelman hyväksyminen: Keskustelua.

Pekka Heikkinen esitti uutta kappaletta, että sote-palveluita on tarjolla Hyrylän, Jokelan ja Kellokosken taajamissa, tämä olisi sopinut kaikille muille paitsi Eetu Niemelälle, joten äänestimme. Äänin 50-1 hyväksyimme tämän lisäyksen.

Jussi Salonen esitti, että palataan kasvatus- ja sivistyslautakunnan esitykseen, että poistetaan Ruotsinkylän koulukiinteistöstä luopuminen suunnitelmasta. Tässä äänestyksessä oli kuitenkin Heikkisen lisäys mukana. 31-19-1 äänin tätä ei hyväksytty.

Arto Nätkynmäki teki toimenpidealoitteen, että jatkossa kehitetään lapsivaikutusten arviointia ja laaditaan selvitykset siitä päätöksenteon tueksi. Hyväksyimme yksimielisesti. Eikun emme hyväksyneetkään, koska Eetu Niemelä ei hyväksynyt tätä. Joten äänestimme. Äänin 49-1-1 hyväksyimme toimenpidealoitteen.

Eetu Niemelä ja Matti Alanko jättivät eriävät mielipiteet.

§125 Hyrylän liikekeskuksen sijainti: Siihen Hyrrän huudeille tätä aseteltaisiin! Ei keskustelua, ei pyydettyjä puheenvuoroja, ei mitään. Aplodien paikka!

§126 Lausunto Uusimaa 2050-kaavaan: Anna Yltävä esitti, että Tuusulanjoentien jatke poistetaan lausunnosta. Kannatin tätä esitystä. Äänin 26-25 hävisimme tämän. Harvemmin tulee näin tiukkoja äänestyksiä, nyt näin!

Sanna Kervinen esitti, että poistetaan Hyrylän itäinen ohikulkutie-kappale.

Tupun ryhmä ja Sanna Kervinen jättivät eriävän mielipiteen.

§127 Toimenpiderajoituksen asettaminen 2040 yleiskaavan valmistelun ajaksi: Alkuun tauko, koska meidän Eeva-Liisa Nieminen oli esteellinen, eikä ollut tätä etukäteen hoksannut. Harmi juttu, mutta keskustelu jatkui sen jälkeen.

Antti Kaikkonen esitti palautettavaksi, koska maanomistajia ei olla kuultu riittävästi. Ari Nyman oli sitä mieltä, että toimenpiderajoitus on liian raju toimi ja kannatti Kaikkosen palautusesitystä. Äänin 34 - 15 - 1 jatkoimme käsittelyä.

Pasi Huuhtasen toimenpidealoite maanomistajien tasapuolisesta kohtelemisesta lisättiin yksimielisesti.

§128 Pyöräilyn edistämissuunnitelman hyväksyminen: Hyväksyimme!

§129 Focus-alueella määräalaosto: Esityksen mukaan!

§130-132 Sisäilma-aloitteita (3kpl):  Käsitelty ja hyväksytty. Hienosti Tuusulassa toimitaan sisäilma-asioissa!

§133 Jokela-talon kalusteet uusitaan (aloite)

§134 Kestävän kehityksen ohjelmaan sitoutuminen, meidän aloite. Näin tehdään ja edetään!

Uusia aloitteita:

  • Sanna Tuhkunen (vihr.) ym.: Rakentamisen alta kaadettujen puiden korvaaminen istuttamalla
  • Satu Taiveaho (SDP) ym. Rusutjärven kevyenliikenteen väylä
  • Sanna Kervinen (Vastuullinen Oikeisto): Tuusulan uimahallin yhteyteen rakennettava ulkouima-allas vaihtoehtona Tuusulanjärven uimarannalle
  • Aarno Järvinen (SDP): Kokemusasiantuntijoiden käyttö suunnitellessa sähköisiä palveluita

Kokous päättyi 21.25: TÄN ÄÄNESTYKSEN MEIKÄ VOITTI!