maanantai 11. maaliskuuta 2019

Valtuustoblogi 2/2019: Martta Wendelin päiväkodin hankesuunnitelma ja aloitteita

Moi!

Kokouksen lista olikin tällä kertaa varsin inhimillinen, jonosssa olevia ja käsiteltyjä aloitteita, yksi hankesuunnitelma ja sen sellaista. Ehkä voisi päästä ajoissa kotiin! Markus Meckelborg (tupu) vieressäni arveli että 19 oltaisiin vapaita, Ulla Palomäki (sd.) arveli 19.30, minä pessimistinä 20.

Vieruskaverina Markus Meckelborg (tupu). Meininki The Best.

§21 Päiväkoti Martta Wendelin, hankesuunnitelma: Saatiin esittely tästä torstain infosta, hyvältä näyttää suunnitelma, me like! Muistutettiin lapsivaikutusten arvioinnista ja toivottiin pihapuutarhaviljelyä ja sähköautojen latauspaikkoja.§22 Tontti- ja korttelihinnoittelu, Puustellinmetsä ja Lahela: Esityksen mukaan.

§23 Talousarvion 2019 ja -suunnitelman 2019-2023 päivittäminen uuden organisaation mukaiseksi: Eipä tämäkään organisaatiouudistus ihan hirveästi rivityöntekijöille (tai kuntalaisille) näy, mutta toivottavasti koko ajan vähän sujuvampaa on palveluiden järjestäminen.

§24 Kesken olleet valtuustoaloitteet: Nämä on tapana todeta tässä kohtaa, vuoden 2018 lopussa on ollut 44 aloitetta edelleen kesken, vanhin vuodelta 2012. Toki heti tässä kokouksessa iso nippu näistä tulee käsitellyksi ja käsittely on nopeutunut.

§25 ja 26 Uusia luottamushenkilövalintoja: Yrjö Forss ja Sarita Pöldmaa lähtee hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen lautakunnasta, tilalle Pekka Koivumäki ja Anne Mäkinen. Topi Korpinen lähtee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnasta, tilalle Jarmo Vakkila.

Käsiteltyjä aloitteita:

§27 Tuusulan sähköverkon takaisinostaminen: Ei osteta.

§28 Vapaaehtoistoiminnan organisoiminen järjestöjen, kuntalaisten, kunnan ja seurakunnan kesken: On kehitetty, osana osallistamistoimintaa.

§29 Mäntymäki-kiinteistön myynti: Ei myydä.

§30 Sähköautojen latauspaikkojen kartoitus: Rykmentinpuiston alueelle tulossa vielä lisää.

§31 Terveyskeskuksen parkkipaikkojen ohjaaminen liikuntarajoitteisille, iäkkäille ja lapsiperheille: pysäköintijärjestelyjä ollaan uudistamassa, tarkastellaan myös tästä näkökulmasta.

§32 Öljylämmityksen korvaaminen uusiutuvilla energialähteillä: työn alla, edistystä tapahtunut.

§33 Jatkuva kuntotutkimusohjelma kunnan kiinteistöille: Huolto-ohjelmat tehty ja päivitetään.

Sitten ilmoitettuja uusia sidonnaisuuksia.

Kokouksen lopuksi uusia aloitteita ja ilmoitusasioita:

  • Ruut Sjöblom: Selvitys raitiotieliikenteen rakentamisesta Aviapoliksesta Tuusulaan
  • Itse haastoin kaikki valtuutetut ja virkamiehet mukaan ilmastoveivi 2019-kampanjaan jonka tavoitteena on kerätä 500 000 nimeä vetoomukseen tiukoista ilmastotavoitteista, joihin Suomi voi EU:n puheenjohtajamaana myötävaikuttaa EU:n tasolla. Käykää kaikki allekirjoittamassa: www.ilmastoveivi2019.fi
  • Vastuullinen oikeisto: Aloite, että pormestarimallin puolivälin tarkastelussa toteutetaan kysely työntekijöille.
Lopuksi vielä valtuuston kyselytunti:
  • Keskiryhmä: Mikä on Kehä IV-kiinteistöjen neuvottelu tällä hetkellä, koskien Åvallin ja Kaukokiidon maita, millainen aikataulu on? Mitä on tapahtunut tammikuun valtuuston jälkeen? Vastaus: Neuvottelut ovat jatkuneet molempien kanssa, tavoitteena hankkia vapaaehtoisin kaupoin kiinteistöt kunnalle, maankäyttösopimuksia ei tehdä eikä niistä ole neuvoteltu. Sisältöjä ei voida tarkemmin avata. Tavoitteena tulos, joka mahdollistaa maanomistajien tasavertaisen kohtelun alueella, lunastushakemusta ei ole jätetty. 

Kyselytunteineen kokous päättyi klo 18.47, eli Markus voitti! Jippikaijee, nähdään huhtikuussa!