torstai 4. huhtikuuta 2019

Nyt on ilmastoveivin aika!

Haastamme kunnat ja kuntalaiset lähtemään mukaan ilmastoveiviin. Olemme esittäneet valtuustoille, että sekä viranhaltijat, että poliitikot ottaisivat haasteen vastaan ja veisivät sitä tahoillaan myös eteenpäin. Ilmastoveivillä on tarkoitus viedä Suomi ilmastoasioiden kansainväliseen kärkeen. Kiekko on jo liikkeellä, ratkaisun paikka on nyt.


Ilmastoveivi2019-kampanjassa tavoitteena on kerätä 500 000 allekirjoitusta vetoomukseen, joka luovutetaan uudelle pääministerille. Suomi toimii EU:n puheenjohtajamaana vuoden 2019 jälkimmäisen puoliskon ja Ilmastoveivi2019 -kampanjan tähtäimessä on, että kansan tuella Suomi käyttää hyväksi EU-puheenjohtajakautensa mahdollisuudet ja ajaa tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Suomella on puheenjohtajamaana valta tehdä neuvostossa aloite ilmastopaketin tavoitetasojen päivittämiseksi vuosien 2030 ja 2050 osalta 1,5 asteen mukaisiksi.

Jopa tuo 1,5 astetta on liikaa, mutta olemme jo myöhässä sen suhteen, että tavoite voisi olla enää vähempi. Siinä missä eduskunnassa voidaan tehdä hyviä päätöksiä Suomen osalta ilmastonmuutoksen torjunnassa, on tärkeää samaan aikaan edistää tavoitteita EU:n tasolla ja myös globaalisti. Tämä kampanja on yksi tapa lisää jolla jokainen suomalainen voi olla osaltaan mukana ilmastonmuutoksen torjumisessa. Tarvitsemme kaikille tasoille sitovat ja kunnianhimoiset tavoitteet.

Käy sinäkin allekirjoittamassa vetoomus osoitteessa:
https://www.ilmastoveivi2019.fi

Minna Hyytiäinen, Hyvinkää
Mari Kauhaniemi, Kerava
Ilona Toivanen, Tuusula
Mikko Vesterinen, Järvenpää

Kirjoittajat ovat vihreitä valtuutettuja ja eduskuntavaaliehdokkaita.