maanantai 8. huhtikuuta 2019

Ole ilmastosankari ja äänestä!

Vaalikentillä on näissä vaaleissa kuullut poikkeuksellisen paljon ihmisiltä, että he eivät aio äänestää. Vanhemmat ihmiset, jotka ovat vuosikymmeniä hoitaneet sen, minkä kokevat velvollisuudekseen, osallistuneet ja äänestäneet, ovat nyt sitä mieltä, että nyt riitti.

Maalaus Keravalla: tekijä: Jouni -Psyke- Väänänen

Sote-uudistuksen ja sitä myötä hallituksen kaatuminen viime metreillä on ollut kuulemani mukaan viimeinen niitti siihen, että uskoa järjestelmäämme ei enää ole."Ihan sama kuka siellä on, mitään ei kuitenkaan saada aikaan" on ollut usean suusta tullut kommentti. Olen yrittänyt parhaani mukaan vielä valaa uskoa ihmisiin. Yrittänyt puhua järjestelmän heikkouksista ja samaan aikaan siitä, miten tärkeää olisi osoittaa ne omat muutostoiveet äänestämällä.

Olen yrittänyt kertoa, että se nyt ei näissä vaaleissa todellakaan ole ihan sama ketä sinne eduskuntaan äänestetään. Meillä on tässä yksi ilmastokriisi päällä, mille täytyisi tehdä jotain, meillä on pahasti rapistunut peruskoulu ja koulutuksen rahoitus mitkä vaatisivat panostuksia. On paljon asioita, mitä emme voi jättää "jonkun muun" harteille, se joku muu ei ehkä välitä niistä asioista yhtään. Parempaakaan järjestelmää me emme voi tähän hätään kehittää ja vaikka asiat ei aina mene kuten toivoisi, on järjestelmämme kuitenkin demokraattinen, voisi sanoa jopa, että paras mahdollinen.

Samaan aikaan moni kysyy ehdokkailta, että mitkä ovat yksilön ilmastotekoja, mitä yksittäinen ihminen voi tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Mitä juuri sinä teet? Juuri nyt, näissä vaaleissa, tärkeintä mitä yksittäinen ihminen Suomessa voi tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi on äänestäminen.

Etenkin nuorten keskuudessa on levinnyt laajasti huoli tulevaisuudesta ja tarve toimia ilmaston eteen. Monille nämä vaalit ovat ensimmäiset, missä pääsee ottamaan kantaa.

Käykää siis äänestämässä ja ottakaa lähipiiri, ystävät ja tuttavat mukaan äänestämään. Äänestäkää sellaista puoluetta ja ehdokasta jotka oikeasti tarjoavat konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Nyt ei ole oikea hetki menettää uskoa. Nyt on oikea hetki rakentaa muutosta!