maanantai 13. toukokuuta 2019

Valtuustoaloite: Seinämaalauksia Jokelan asematunneliinOlemme kaikki ylpeitä Jokelan juna-asemastamme ja sen roolista osana kunnan joukkoliikennettä. Juna-asema on portti Jokelan viihtyisään puutarhamaiseen kyläkeskukseen.
Juna-asema on kuitenkin valitettavan epäsiisti ja epäviihtyisä, etenkin asematunnelin harmaita seiniä peittävien alati uusiutuvien tägien johdosta. Kunnan ja liikenneviraston välillä on ilmeisesti ollut myös hieman epäselvyyttä siitä, mikä osuus tunnelista kuuluu kenenkin vastuulle, mikä on mahdollisesti vaikuttanut seinien epäsiistiin kuntoon

Esitän, että tilaamme Jokelan asematunneliin kattavat seinämaalaukset, jotka tekisivät asemastamme viihtyisämmän ja siistimmän ja vähentävät mahdollisia yksityisyritteliäitä taideteoksia seiniin. 

Liikennevirasto on alustavissa keskusteluissa suhtautunut myönteisesti siihen, että kunnan kanssa tehtäisiin sopimus tällaisten maalausten tilaamisesta ja laatimisesta. Vastaavia seinämaalauksia on toteutettu eri puolilla Suomea ja seurauksen ovat olleet myönteisiä.