maanantai 13. toukokuuta 2019

Valtuustoblogi 4/2019: Väistötiloja, maakaasuputki ja uusia luottamustoimia

Heipparallaa, päivän kokouslista luettavissa täällä. Ei ehkä kauden kevyin lista, ainakin ennakkokeskustelut on käyneet vilkkaina.

Taustalla Liisa Palvas (tupu) ja Sanna Tuhkunen (vihr) käy läpi viimeisiä muotoiluja illan esityksiin. Itse keskityn kokouspullaan. Oli muuten tosi hyvä pulla, paljon rasvaa ja sokeria!Luulin, että aluksi olisi jotain esittelyjä, mutta eipäs ollutkaan! Suoraan asiaan siis! Täältähän pääsee joskus ehkä kotiinkin. Kaikennäköisten esteellisyyksien johdosta minut valittiin pöytäkirjantarkastajaksi! Hurraa, mikä kunnia! Kiitän kovasti luottamuksesta! 

§53 Maakaasuputken siirto, Rykmentinpuiston työpaikka-alue. Tästä meidän Eeva-Liisa Nieminen esitti ryhmämme puolesta, että asia palautettaisiin valmisteluun, koska olemme huolissamme Sikokallion säilymisestä. Teollisuusalueen asemakaava on vasta nähtävillä, emmekä halua, että maakaasuputken siirrosta päätetään nyt, etenkään niin, että se uhkaisi Sikokallion säilymistä. Kannatin asian palautusta valmisteluun. Äänestimme aiheesta: äänin 30 - 16 - 5 jatkoimme asian käsittelyä kokouksessa ja hyväksyimme esityksen mukaisesti. Jospa tässä ei kävisi huonosti, kovasti on vakuutettu, että Sikokallio on tärkeä kaikille.

§54 Bahiwera Oy, maankäyttösopimus. Anu Åberg kysyy miten tämä sopii yhteen sen kanssa, että maankäyttösopimuksia ei tehdä. Tämä kuitenkin on tarkoittanut focus-aluetta. Kunnassa yleisesti käytetään maankäyttösopimuksia.

§55 Tuusulan seurakunta, maankäyttösopimus. Esityksen mukaan.

§56 Maankäyttö- ja rakennuslain 53§:n mukaisen rakennuskiellon asettaminen, Sammonmäen alue. Esityksen mukaan.

§57 Kunnantilan väistötilat. Sanna Tuhkunen esitti asian palautusta valmisteluun, jotta Tuuskotoon tehtäisiin kattavat sisäilmatutkimukset ennen määrärahan myöntämistä. Hänellä oli iso huoli siitä, että työntekijöillä testataan rakennuksen kuntoa. Anna Yltävä kannatti palautusesitystä. Kuulimme useita puheenvuoroja monesta näkökulmasta. Pormestarimme Arto Lindberg vakuutti, että tilat puhdistetaan ja tutkitaan ennenkuin sinne väistetään laajemmin, mutta toisaalta sinne on jo väistänyt työntekijöitä.

Syy, miksi esitystä muutettiin kunnanhallituksessa oli se, että muut vaihtoehdot olivat merkittävästi kalliimpia, mistä Sanna Kervinen ystävällisesti muistutti. Aina hyvä ensisijaisesti miettiä kunnan omia kiinteistöjä kun vaihtoehtoja etsitään.

Palautuksen kanssa ristiin esitettiin myös muutosesitystä siitä, että tilojen tutkiminen lisätään päätökseen. Lopulta päästiin äänestämään: Äänin 35 - 13 - 3 jatkoimme asian käsittelyä. Tämän jälkeen Seppo Noro (vas) esitti toimenpidealoitetta, jonka mukaan ennenkuin tilat otetaan väistötilakäyttöön, tilat tutkitaan luotettavasti. Anna Yltävä (tupu) esitti lähes vastaavaa toimenpidealoitetta, että tutkimukset varmistetaan ja asia tarvittaessa käsitellään uudestaan kunnanhallituksessa. Tässä tilanteessa pidetään siis 15 minuutin neuvottelutauko. Lopputuloksena kaikille sopiva muotoilut tutkimuksista lisättäväksi!

§58 Henkilöstökertomus 2019. Anu Åbergilta tuli kysymyksiä sairaspoissaoloista, koulunkäynninohjaajien määrän lisäämisestä ja henkilöstön vaihtuvuudesta. 22% henkilöstöstä ei ole ollut lainkaan poissa viime vuoden aikana. SOTE-luvut häiritsee vaihtuvuuden vertaamista edelliseen vuoteen. Koulunkäynninohjaajia on lisätty, koska kuntaan tuli lisää vammaisopetusta.

Päätimme esityksen mukaisesti.

§59-67 Vaihtuvia luottamushenkilöitä eri toimielimissä. Onnittelut valituille ja kiitokset luottamustoimissa toimineille! Valtuuston puheenjohtajana aloittaa 1.6.2019 Kati Lepojärvi (tupu).

Käsiteltyjä aloitteita:

  • Hyrylän vanhasta paloasemasta toimintakeskus: Tullaan purkamaan, ei otettu väliaikaiskäyttöön, ei ole tarkoituksenmukaista enää ottaa. Hyvä olisi ripeämmin toimia näissä!
  • Kunnan edustus yhdistysten mekkipäiväjuhlissa: osallistutaan mahdollisuuksien mukaan. Ulla Rosenqvist esitti, että aloite palautetaan valmisteluun. Äänin 41 - 8 - 1 - 1 käsittelimme asian tässä kokouksessa. 

Uusia aloitteita:
  • Pasi Huuhtanen (PS) ym.: Hidasteet Kellokoskelle Hoitajantien ja Lääkärintien risteykseen
  • TuPu: Tuuskodon väliaikaistoimet ja Hyrylän keskustan yhteisöllinen showroom
  • Kirsi Viitanen ym. Jokelan lampien kehittäminen virkistyskäyttöön
  • Ilona Toivanen (vihr.): Seinämaalauksia Jokelan asematunneliin
  • Perussuomalaiset ym.: Isojen, vuokrattavien perheasuntojen rakentaminen
  • Anu Åberg (kesk.): Julkinen liikenlle Tuusulanjärven länsipuolella
Kokous päättyi klo 20.55