maanantai 11. marraskuuta 2019

Valtuustoblogi 8/2019: Veroprosentit ja tonttien hinnat suurin piirtein ennallaan

Marraskuisena maanantaina on ilo kokoustaa hyvässä seurassa Hyrylän koulukeskuksella! Lista löytyy täältä.

Muistimme kukilla eläkkeelle jäävää Keski-Uusimaan toimittaja Heikki Santavuorta. Pormestari tiivisti puheessa oleellisen. Santavuori on pitkän linjan toimittaja jonka tyyli ei ole miellyttänyt aina ja kaikkia. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että on ollut toimittaja joka on tietämyksellä ja taitamuksella perehtynyt kymmeniä vuosia Tuusulan asioihin. Harva kunta on tähän tapaan etuoikeutettu. Kiitos työstäsi siis, Heikki ja mukavia eläkepäiviä!

Valtuuston pj Kati Lepojärvi ja pormestari Arto Lindberg kukittavat toimittaja Heikki Santavuoren

Ennuste kokouksen päättymisajasta Ulla Palomäki (sd) klo 20.35, Liisa Palvas (tupu) 19:45, oma veikkaus 20:55, Jani Peltonen 19.50. Aika optimistista siis, harvinaista että itse olen pessimisti!§142 Sari Heiskaselle myönnettiin ero, tervetuloa tilalle Markus Meckelborg! Ja onnea matkaan Sarpalle Elimäelle!

Poikkeavista kokousjärjestelyistä johtuen sain viereeni mitä parhaimman valtuustokollegan Jani Peltosen (sd)


§143 Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2020: Rakentamattomien tonttien kiinteistövero nousee, muuten ennallaan. Keskustelua. Tarve nostaa veroprosenttia ennemmin tai myöhemmin vaikuttaa todennäköiseltä. Vasemmisto vetosi isoihin ryhmiin, että näkisivät tämän, myös Sanna Tuhkunen (vihr.) puhui tästä. Lea Ahonen (kd.) esitti, ettei rakentamattomien tonttien kiinteistöveroa nosteta ja tätä kannatettiin, joten pääsimme äänestämään. Ensin kuitenkin neuvottelutauko. 34 - 15- 2 äänin pohjaesityksen mukaan. Kello on 19:10. Oujeah.

§144 Oy Apotti Ab, takauksen myöntäminen: Ei suurempaa keskustelua, esityksen mukaan.

§145 Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2020 luovutettavien tonttien osalta: ei muutoksia näihin

§146 Sulan työpaikka-alue 1, asemakaava ja asemakaavan muutos: Ollut vireillä 1980-luvulta. Aika jees saada eteenpäin! Esityksen mukaan siis, ei keskustelua.

§147 Tuusulan Golfklubi Oy, vuokra-alueen osittainen irtisanominen: Kirkonkylän kampuksen rakentamisen takia tämä.

§148 Uusimaa-kaava 2050: Itse äsähdin siitä, että luonnonsuojelun merkitystä ei pidä väheksyä, eikä suojelua heikentää, millään kaavatasolla. Muutamia muita kommentteja kuultiin myös, ei kuitenkaan muutosesityksiä.

§ 149 Uuden varajäsenen valinta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan: Soila Hopponen (kok.) Onneksi olkoon!

Käsiteltyjä aloitteita:

  • Talousarvion 2020 valmistelu ja velkakaton asettaminen: Laaditaan kasvun ja talouden hallintaohjelma
  • Icehearts-toiminnan aloittaminen Tuusulassa: Selvitys voidaan käynnistää
  • Lukutaidon tukeminen, aloite: Työn alla. 
  • Kahdessa kodissa asuvien erityisoppilaiden koulukuljetuksen järjestäminen: Esitimme Annika Lappalaisen erinomaisen aloitteen palauttamista valmisteluun. Päätimme palautuksesta yksimielisesti. 
Uusi aloitteita

  • Pasi Huuhtanen (ps) ym.: Valtuustoaloite vesijättömaiden lunastamiseksi Tuusulanjärven alueella kunnan omistamilla mailla
  • Eeva-Liisa Nieminen (vihr.)+vihreä valtuustoryhmä: Tuusulasta hinkukunta ja Kestävän kehityksen tavoitteiden seuraaminen
  • Aarno Järvinen: Notkopuistoon ikäihmisille sopivia liikuntavälineitä (Jokelan eläkkeensaajat), TuusInfon palvelupiste myös pohjois-Tuusulaan (Jokelan ja Kellokosken eläkkeensaajat)
  • Eemi Vaherlehto: Nuorisovaltuuston aloite: HSL:n suora linja-autoyhteys Hyrylästä Vantaanporttiin 
  • Anu Åberg (kesk.) ym.: Koululaisten kuntoutustyöryhmän ja lastenneurologipalveluiden jatkumisen turvaaminen
  • Liisa Palvas ja Tuusulan puolesta-ryhmä ym.: Kuntalais- ja valtuustoaloitteiden saattaminen neuvostojen ja nuorisovaltuuston lausuttavaksi
Tiedoksi totesin itse, että Jokelan Notkopuistossa alkaa tänä talvena pilottina kävelyteiden hiekottaminen talvella puolelta leveydeltä, tätä kannattaa kehittämisverkostojen viedä eteenpäin myös muilla alueilla. Iso kiitos tästä apulaispormestari Mika Mäkikuhnalle, pormestari Arto Lindbergille, sekä lukuisille teknisen toimen virkamiehille ja työntekijöille, erityisesti Petri Juholalle, oot best!


Kokous päättyi klo 20, hyvä Jani Peltonen, arvoisa veikkausvoittaja! 

Lopuksi vielä kyselytunti: Pasi Huuhtasen kysymys koskien Anttilanrantaa ja Ketekin kuluja. Näihin vastaukset pormestarilta. Nyt ei enää bloggaajan järki riittänyt tiivistykseen, sorry!