maanantai 27. tammikuuta 2020

Valtuustoblogi 1/2020: Lyhyt, kaunis lista

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen valtuuston kokous tällä kertaa Mikkolan koululla. Lista löytyy täältä.

Vihreä valtuustoryhmä valmiina uuteen vuosikymmeneen, vasemmalta Outi Huusko, Annika Lappalainen, minä, Sanna Tuhkunen ja Eeva-Liisa Nieminen.


Torstain infossa saimme kattavaa selvitystä Keski-Uudenmaan Soten toiminnasta, oli paljon painavaa ja hyvää asiaa, etenkin lasten ja nuorten neuropsykiatriseen kuntoutukseen liittyen (mikä oli herättänyt Tuusulassa huolta ja kysymyksiä). Soten puolella tapahtuu ja muuttuu paljon koko ajan, osa muutoksista johtuu valtakunnallisista linjauksista, osa paikallisesta kehittämisestä. Toimintaa kehitetään ja yhtenäistetään alueella koko ajan eikä kaikki luonnollisesti ihan saumattomasti vielä suju. Jatkamme yhteistyötä ja yhteistä keskustelua kärsivällisesti ja toinen toistamme ymmärtäen.

Tänään alkuun maapoliittisen ohjelman päivittämisestä esittelyä. Ohjelmaa täytyy päivittää, koska vanhentunutta tietoa on päivitettävä ja poistettava, lisäksi täytyy tehdä joitain muutoksia ja uusia nostoja (osin lakimuutostenkin takia) sekä lisäksi päivittää ulkoasu. Tavoitteena päivityksessä on johdonmukaisuus ja ennakoitavuus. Perusperiaatteiden muuttamiseen ei tarvetta.

§3 Haikeina myönsimme eron Marko Härköselle kuntakehitysjohtajan paikalta, kiitos Marko vuosistasi Tuusulassa, kiitos yhteistyöstä ja keskusteluista. Onnea matkaan ja toivottavasti Tuusulaan löytyy uusi ihana kuntakehitysjohtaja.

§4 Jatkamme rakennuskieltoa kortteleissa 5509 ja 33228, ei keskustelua

§5 Perustimme kirjaston kotiseutukokoelman rahaston, ei keskustelua

§6 Todettiin sidonnaisuusilmoitusten tilannetta

§7 Muut asiat:

  • Tiedoksi: KEU-soten kotisairaanhoidon tilanne: palvelu ei lakkaa, yksikkö siirtyy. Valtuuston puheenjohtaja avasi tästä keskustelua evästykseksi Keski-Uudenmaan Soten hallitukselle, mistä oli vähän erimielisyyttä, että onko tästä tarkoituksenmukaista puhua nyt tässä valtuuston kokouksessa, vai pitäisikö asiaa ennemmin käsitellä valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken. Pormestari lausui varsin napakasti, että ei nää kokoukset mitään hollitupia ole missä mistä sattuu horistaan. Esityslistan mukaan käsitellään asioita esittelyn pohjalta. "Anteeks nyt vaan", jatkoi pormestari painokkaasti. Olen samaa mieltä siitä, että mikäli halutaan valtuustoryhmien linjoja johonkin suuntaan, niin sitten vaan kutsutaan neuvottelut koolle  
  • Eemi Vaherlehto: Nuorisovaltuuston aloite: Puhe- ja läsnäolo-oikeus nuorisovaltuustolle kuntahallituksen kokoukseen. Loistava aloite!
Kokous päättyi klo 18:46, ihanan armolliseen aikaan, ennättää kotiin vielä katselemaan Netflixiä lasten kanssa. Seuraava kokous maaliskuun alussa. Stay with me!