maanantai 5. lokakuuta 2020

Valtuustoblogi 6/2020: Pitkä lista: kertomuksia, suunnitelmia ja vaihtuvia luottamushenkilöitä

 Syksy starttaa hybridikokouksen merkeissä. Itse kokoustan etänä, työn puolesta tulee niin paljon kaikensuuntaisia altistuksia, että yritän edes vapaa-ajalla parhaani mukaan suojella itseäni ja muita. Illan lista löytyy täältä. 

Illan tärähtänyt kokousmaisema

Etukäteen oli tiedossa, että listasta poikkeavia esityksiä tulee ainakin otsikon MAL-suunnitelmaan ja Rykmentinpuiston monitoimikampukseen. Ohjeet vaikutusten ennakkoarviointiin ("evaus") on tehty ja vastaukset tarkastus- ja hyvinvointikertomuksiin laadittu. Edellinen kokous peruttiin lyhyen listan takia, joten nyt asiaa onkin sitten lähes parin kokouksen verran. Epäilemättä menee siis pitkälle iltaan näissä merkeissä. Mutta ei se mitään!

Siispä listaan:

§77 MAL-suunnitelma: Kokoomus ja perussuomalaiset esitti, että yksimielisesti lisättäisiin suunnitelman L-osioon, että Tuusula vastustaa ruuhkamaksuja. Me ei tästä niin innostuttu, joten äänestettiin. Oon tästä puhunut ennenkin, en hirveesti arvosta sellasta rusinat pullasta-ajattelua, että halutaan jokaiselle oma moottoritiekaista Helsingin keskustaan ja tyhjä keskusta meille mellastaa. Mutta teatteriahan tämäkin on, ei näitä päätöksiä Tuusulan lausuntojen mukaan tehdä. :)  Hävisimme siis ansiokkaasti saappaat jalassa äänestyksen äänin 8-43-1 ja lausuma lisättiin. 

§78 Osavuosikatsaus ja talousarvion muuttaminen: Covid-19 vaikuttaa merkittävästi tämän vuoden tulokseen kaikissa kunnissa, myös meillä. Esityksen mukaan päätökset. 

§79 Rykmentinpuiston monitoimikampus, hankesuunnnitelma: Tämän investoinnin aikataulutusta ja mittakaavaa kyseenalaistettiin, Pekka Heikkinen (vas.) esitti, että asia palautetaan valmisteluun. Tämä herättikin todella paljon keskustelua, ei ollut kauhean tiukka linjaus sen suhteen että puheenvuorot olisivat puhtaasti liittyneet palautukseen. Ei siinä mitään, hyvää keskustelua. Lopuksi äänestettiin (40-8-2) ja jatkettiin käsittelyä tässä kokouksessa. 

Sitten lisää puheenvuoroja ja lopulta hyväksyttiin esityksen mukaan. Tässä vaiheessa kello on 20.18, on käsitelty kokouksen kolme ensimmäistä pykälää ja pidetään kymmenen minuutin tekninen tauko. 

§80 Pellavamäentie asemakaava ja muutos: Esityksen mukaan, ei keskustelua. 

§81 Päätösten vaikutusten ennakkoarvioinnin mallin (EVA) käyttöönotto Tuusulassa: Hienoa, että tämä malli on nyt laadittu ja kuntalaisten osallistaminen ja osallistuminen turvattu. Uusi Tuusula on todella todellinen kulttuurinmuutos. 

§82-83 Arviointi- ja hyvinvointikertomus: Tarkastuslautakunta ja hytelautakunta toimivat hyvin ja vastaukset ovat asianmukaisia. Kiitokset kaikille siis huolellisesta käsittelystä kaikin puolin! 

§ 84 Tontinosan ja tulevan Högberginhaaran jatke II asemakaavan korttelin hinnoittelu, Jusslan ja Kulomäen työpaikka-alueet: Esityksen mukaan. 

§85-88 Luottamushenkilövaihdoksia: Tekninen lautakunta: Ville Harju -> Veijo Viiru, varalle Timo Riskilä. Hyte-lautakunta: Cecilia Von Szigethy -> Petra Haapa-Aro. Keusote-yhtymävaltuusto: Ruut Sjöblom ja Ari Maskonen -> Lilli Salmi, varalle Mari Vainionpää, Marko Ketvel. Heippa hei poistuvat, tervetuloa uudet. Vielä on yli puoli vuotta kautta jäljellä, hyvin ennättää mukaan. 

§89 Käsitelty aloite: kunnantalon ja sen tontin myynti: Rakennus on purettava sen kunnon ja sisäilmaongelmien johdosta.

Ilmoitusasiat ja uudet aloitteet: 

  • Tuija Reinikainen: Kysymys hallintosääntöön liittyen koskien kyselytuntia ja valtuustokysymyksiä. 
  • Pasi Huuhtanen (PS): Aloite kevyenliikenteen väylän rakentamisesta Lahelanniittyyn. 
Kyselytunti, kaksi kysymystä

1. Pasi Huuhtanen: Kysymys vuokrasopimuksesta Tuuskodossa 2019 kesällä. Pormestarin vastaus tähän. Jotenkin olisi ehkä pitänyt tietää perusteellisemmin mistä on kyse, että olisin ymmärtänyt tästä yhtään mitään ja osaisin referoida. Sori siitä! Kuulosti vähän kähmäseltä koko setti, enkä tiedä mikä tämän kysymyksen pohjimmainen tarkoitus oli.

2. Anu Åberg: Kysymys neuvotteluista lunastuslupahakemuksen alaisista kiinteistöistä, onko neuvotteluja käyty. Pormestarin vastaus: neuvotteluja on käyty viimeisen kerran maaliskuussa ja toukokuussa 2019, neuvotteluja voidaan käydä vieläkin mikäli se on mahdollista.

Kokous kysymyksineen päättyi siis klo 21.36, time to go to sleep now! 

Pahoittelen blogini kuivakkaa ja lakonista sävyä. Jotkut tietävätkin, että olen ollut melko epämotivoitunut ja turhautunut tähän kuntapolitiikkaan viime aikoina. Etäkokouksissa onneksi kukaan ei näe, miten paljon puhinaa kokoustaminen aiheuttaa. Pitäisi päättää jatkaako tätä vielä, ja jos jatkaa, pitäisi löytää jotain kipinää, koska äänestäjiä kohtaan ei ole reilua tällainen vetelä meininki mihin olen ajautunut. 

Mut hei, löydä sinä, rakas lukijani, tuo kipinä itsestäsi ja lähde ehdolle kuntavaaleissa! Ota yhteyttä jos kiinnostaa, voin auttaa löytämään itsellesi sopivimman listan, voin antaa pro tipsejä ja kertoa top sikret- sisäpiirijuoruja :D 

Seuraavaan kertaan. Pysykää ihmiset terveinä ja pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.