Eduskuntavaalit 2019

Moi, olen Ilona. Olen vihreiden ehdokas eduskuntaan Tuusulan Jokelasta Uudeltamaalta. Olen yläasteen erityisopettaja ja kahden esiteinin äiti. Olen kuntapoliitikko (2013-) ja pitkän matkan juoksija.Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat kriittiset kahdesta syystä.

Ensinnäkin nämä vaalit ovat ilmastovaalit. Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii meiltä tekoja kaikilla tasoilla nyt, aikaa ei ole enää odottaa. Mikäli tuhoamme tämän ainoan planeettamme, on turha pohtia palveluita tai yrittämisen mahdollisuuksia. 

Toisekseen tällä hallituskaudella tehdyt koulutusleikkaukset ovat heikentäneet merkittävästi lastemme ja nuortemme mahdollisuutta hyvään tulevaisuuteen. Nämä leikkaukset on peruttava. Lapsemme ansaitsevat enemmän.

Olen ehdolla siksi, että peruskoulumme on pelastettava ja koulutuksen kunnianpalautus tehtävä.  Erityisopettajana näen arjessa minkälaista jälkeä koulutusleikkaukset ovat saaneet aikaan. Miten nuoret keskeyttävät koulupolkunsa, kun tukea opintoihin ei ole saatavilla. Miten arjessa jatkuvasti läsnäoleva kiire kuormittaa ja saa nuoret uupumaan. Miten myös opettajat uupuvat, tehdessään kaikkensa ilman että se koskaan riittää. Löydät kirjoituksiani aiheesta tunnisteella peruskoulu ja koulutus.Olen ehdolla siksi, ettei yhtäkään nuorta syrjäytettäisi tässä yhteiskunnassa vaan jokaisella olisi yhtäläiset mahdollisuudet olla, elää, unelmoida ja toteuttaa unelmia. Löydät aiheeseen liittyviä kirjoituksiani tunnisteilla nuoret ja nuorisolautakunta. Olen nuorisolautakunnan puheenjohtajana työskennellyt Tuusulassa nuorten parhaaksi ja tehnyt aloitteita mm. Maksuttomasta ehkäisystä, koulunuorisotyön kehittämisestä sekä ollut seuraamassa ohjaamo-toiminnan perustamista ja kehittämistä kohdennetussa nuorisotyössä. 

Ennen kaikkea olen ehdolla siksi, että ilmastonmuutos on aikamme suurin taistelu ja haluan tietää tehneeni kaikkeni sen torjumiseksi. Kirjoituksiani näistä aiheista löytyy tunnisteilla: ilmastonmuutos, luonnonsuojelu, luonto ja ympäristö